2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014.gada 4.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014.gada 4.martā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Lai novērstu autoceļu bojājumus pavasara šķīdoņa laikā, no  2. marta uz Preiļu novada pašvaldības autoceļiem uzstādītas ceļa zīmes Nr. 312 „Masas ierobežojums”. Autotransporta satiksmes ierobežojumi tiek ieviesti uz nenoteiktu laiku. Iestājoties labvēlīgiem klimatiskajiem apstākļiem ierobežojumi uz noteiktu laiku var tikt atcelti. Sīkāka informācija par satiksmes ierobežojumiem pieejama www.preili.lv un pagastu pārvaldēs.

 

LMT Preiļos uzstādījis jaunu 4G ātrgaitas interneta bāzes staciju. Līdz ar to apkārtnes iedzīvotājiem ir iespēja izmantot jaunās paaudzes LMT mobilā interneta pieslēgumu gan mobilajā telefonā, gan datorā. Jaunā LMT 4G ātrgaitas interneta bāzes stacija atrodas Celtnieku ielas dzīvojamo māju masīva apkaimē. Kopumā novadā jau uzstādītas piecas 4G bāzes stacijas, bet visā Latvijā – 639, kas ļauj jau vairāk nekā 77% Latvijas iedzīvotāju izmantot LMT 4G interneta pieslēgumu.

 

 

25. februāra Preiļu novada domes sēdē tika pieņemts lēmums izveidot jaunu Preiļu novada domes struktūrvienību – Preiļu novada Jauniešu centrs “Četri”. Jaunās struktūrvienības izveide ir saistīta ar nepieciešamību piedalīties dažādos projektos un atbalstīt jauniešu iniciatīvas un vēlmi dažādot lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējas novadā. Sēdē tika apstiprināts arī centra nolikums un par centra vadītāju apstiprināta jaunatnes lietu speciāliste Santa Ancāne. Centra mērķis būs atbalstīt un veicināt Preiļu novada jauniešu iniciatīvas, iesaistīt jauniešus savas dzīves kvalitātes veidošanā, kā arī veicināt jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē. Jauniešu centra tiešā mērķauditorija - jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Jauniešu centrs “Četri” atradīsies Kārsavas ielā 4, Preiļos.

 

Un vēl Kultūras, atpūtas un sporta pasākumi Preiļu novadā

 

* 5. martā plkst. 14 Preiļu kultūras nama Konferenču zālē norisināsies BROTHER šūšanas tehnikas prezentācija, ko vadīs apģērbu dizainere Ilze Mendziņa. Tekstilmozaīkas klasi vadīs tekstilmāksliniece Santa Kamaldiņa, viņa demonstrēs savus gatavos tekstilmozaīkas darbus un mācīs tādus sašūt. Laipni aicināti visi interesenti!

 

6. martā plkst. 12:00 Preiļu Galvenajā bibliotēkā notiks grāmatas "Sirdsmīļo brālīt!" prezentācijas pasākums. Piedalīsies grāmatas sastādītāja Gaida Jablovska un grāmatu apgāda “Madris” vadītāja Skaidrīte Naumova.

 

6. martā plkst. 17:00 Preiļu Knkultūras namā XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku TAUTAS DEJU kolektīvu atlases skate. Piedalās - Aglonas, Preiļu un Riebiņu novadi.

 

Popularizējot makšķerēšanas sportu kā veselīgu un aktīvu sporta veidu un lai noteiktu labākos zemledus makšķerēšanas speciālistus, 8. martā plkst. 8:30 uz Limankas ezera norisināsies Preiļu novada čempionāts zemledus makšķerēšanā. Interesenti ar nolikumu var iepazīties www.preili.lv. Sīkāka informācija par sacensību norisi un mutiska pieteikšanās pie Preiļu novada sporta organizatora Leonīda Valdoņa vai pa tālr.: 29556446.

 

10. martā plkst. 13:00 Preiļu kultūras namā muzikāla pasaka "Trīs sivēntiņi un cūkmens". Lugas sižets ir saistīts ar pazīstamo pasaku par "Trīs sivēntiņiem", taču izrādē notikumi izvērsti plašāk, mūsdienīgāk. Pēc izrādes fotografēšanās ar CŪKMENU un izrādes tēliem. Biļešu cenas - 3.00, 4.00, 5.00 eiro

 

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Rubine

Atstājiet komentāru