2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 9.martā

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 9.martā

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Pļaviņu novada dome izsludinājusi atklātu ideju konkursau „Pļaviņu pilsētas tradīciju laukuma labiekārtošana”. Ideju konkursa mērķis ir izmantojot radošu sacensību, iegūt iespējami labāko projekta skici - ideju publiskajai ārtelpai ar racionāliem, un daudzfunkcionāliem risinājumiem Pļaviņu pilsētas tradīciju laukuma labiekārtošanai. Konkursā var piedalīties fiziskas vai juridiskas personas, vai personu apvienības - grupas. Konkurss norisināsies līdz 23.marts. Konkursa rezultāti tiks paziņoti Pašvaldības mājaslapā www.plavinunovads.lv līdz 24. aprīlim.

 

Pļaviņu novada pašvaldības policija katru gadu veic iedzīvotāju, kuri dzīvo applūstošajās teritorijās, apzināšanu. Pašvaldības policija informē iedzīvotājus par rīcību plūdu gadījumā, kā arī piefiksē reālo applūstošajā teritorijā esošo iedzīvotāju, ēku un dzīvnieku skaitu. Applūstošajā teritorijā šogad fiksētas 89 ēkas un 219 iedzīvotāji. Pašvaldības policija aicina ikvienu Pļaviņu novada iedzīvotāju pašvaldības mājas lapā iepazīties ar informāciju par rīcību plūdu draudu periodā un plūdu gadījumā.

 

Pļaviņu novadā Lielās Talkas koordinators ir Pļaviņu novada domes izpilddirektora vietnieks Raimonds Spēks (kontakttālruņi 65134837 un 26433199, e-pasts: raimonds.speks@plavinas.lv). Lielā talka šogad notiks 25. aprīlī un jau laicīgi pašvaldība informē, tiks savākti atkritumi tikai no publiskajām teritorijām, kurās darbosies talcinieki 24. un 25. aprīlī.

 

Turpinām ziņas

 

Valsts Kultūrkapitāla fonds 2015. gada mērķprogrammu konkursā “Profesionālās mākslas pieejamība reģionos” atbalstījis Pļaviņu mūzikas skolas pedagogu izstrādāto projektu “Kamermūzikas dienas Pļaviņās 2015”. Projekta īstenošanai piešķirti 800 eiro. Projektā šī gada oktobrī Pļaviņu novada Kultūras centrā notiks perkusiju apvienības “Perpetuum Ritmico” koncertprogrammas “Ritmiskā Maģija” pirmatskaņojums. Koncertprogrammas dalībnieki - Elīna Endzele, Elvijs Endelis, Guntars Freibergs un Mikus Bāliņš ir ieguvuši dziļas profesionālās iemaņas caur studijām mūzikas akadēmijās, piedalīšanos neskaitāmos konkursos, festivālos un meistarklasēs, Latvijā un ārpus tās robežām.

 

28. februārī un 1. martā notika Latvijas Jaunatnes čempionāta Latgales zonas finālsacensības telpu futbolā U-9 grupā, kuras notika Preiļos. Pļaviņu labākie spēlētāji šajā grupā arī piedalījās Viesītes sporta skolas komandas sastāvā šajās sacensībās un izcīnīja godpilno trešo vietu. Pirmajā dienā nezaudējot nevienu spēli tika izcīnīta pirmā vieta savā apakšgrupā, kas deva iespēju otrā dienā cīnīties pirmajā četriniekā par medaļām. Otrajā dienā spēles izvērtās daudz sīvākas un rezultāti arī vairs nebija tik spīdoši, kaut gan spēka samēru ziņā visi bija līdzvērtīgi. Tika pieļautas vairākas kļūmes un arī netika izmantoti izdevīgi momenti vārtu gūšanai, kā rezultātā pļaviņieši palika trešie, kaut iespēja bija būt pirmajiem.

 

Un vēl

 

Laika posmā no 09. līdz 11. martam Daugavas ielas katlu mājā, Pļaviņās tiks veikti plānotie apkures katla apkopes darbi, sakarā ar to iespējama temperatūras pazemināšanās apkures sistēmā un karstā ūdens padevē. Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru