2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 30.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 30.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Šodien Preiļu novada domes sēdē deputāti apstiprinājuši pašvaldības 2015.gada budžetu 8 miljoni 918 tūkstoši 674 eiro apmērā, kas ir par 323 tūkstošiem 546 eiro jeb aptuveni 3,5% mazāk nekā pērn. Lielākie ieņēmumi budžetā plānoti no iedzīvotāju ienākuma nodokļa – 4,2 miljoni eiro, dotācijas no Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda – 1,2 miljoni eiro, mērķdotācijām no valsts budžeta -1,1 miljons eiro. Savukārt lielākie izdevumi paredzēti izglītībai – 4,5 miljoni eiro, vispārējiem valdības dienestiem – 1,1 miljons eiro, sociālajai aizsardzībai – 914 tūkstoši 377 eiro, kā arī apsaimniekošanai un labiekārtošanai - 746 tūkstoši 292 eiro un kultūrai un sportam - 709 tūkstoši 645 eiro.

 

Attēli, kuros izmantots Latvijas kultūrvēsturiskā novada neoficiālais simbols - Latgales karogs - un krievu valodā izveidots uzraksts "Latgales tautas republika" ar kartē attēlotu šī reģiona pievienošanu Krievijai, ir ne vien "nepiedodama Latgales karoga zaimošana, bet arī klaja provokācija", uzskata no Latgales vēlēšanu saraksta parlamentā iekļuvušie "Vienotības" deputāti Aldis Adamovičs, Janīna Kursīte un Dzintars Zaķis. Parlamentārieši uzsver, ka pret karoga zaimotājiem atbildīgajām iestādēm jāvēršas ar visu likuma bardzību. Jau ziņots, ka Drošības policija sākusi pārbaudi par internetā izplatīto attēlu, kurā popularizēta "Latgales tautas republikas" ideja.

 

Aizkraukles novada dome ievēlēja jaunu bāriņtiesas sastāvu, bet par bāriņtiesas priekšsēdētāju ievēlēta Liāna Purvinska Uz izsludināto pieteikšanos Aizkraukles novada pašvaldībā bija saņemti trīs pieteikumi uz priekšsēdētāja amatu. Uz nepilna darba laika vietnieka amatu ar apmaksu pēc stundu likmes bija pieteikušies divi pretendenti, uz bāriņtiesas locekļa amatu pilnā slodzē - viena pretendente, uz trim nepilnas slodzes amata vienībām - četri pretendenti. Līdz šim Aizkraukles novada bāriņtiesas priekšsēdētāja bija Inta Krieva.

 

Turpinām ziņas

 

Liepājā XI Latvijas ziemas peldēšanas atklātā čempionāta pirmajā posmā piedalīsies vairāk nekā 100 ziemas peldētāju no visas Latvijas. Čempionātam šobrīd pieteikušies 108 dalībnieki – 62 vīrieši un 46 sievietes. Jau vēstīts, ka Liepājā 31.janvārī norisināsies XI Latvijas ziemas peldēšanas atklātā čempionāta pirmais posms. Sacensības notiks 25 un 50 metru distancēs. Notiks arī stafešu   peldējumi , kā arī iemērkšanās āliņģī. Čempionāta otrais posms norisināsies 22.februārī Rīgā, Jaunciema jahtkluba akvatorijā, Ķīšezerā. Savukārt ziemas peldēšanas noslēguma pasākums notiks 29.martā Bulduros.

 

Starptautiskajā mitrāju dienā, 31.janvārī, Lubāna mitrāja Salas purvā tiks rīkots slēpju pārgājiens. Cilvēces nākotne lielā mērā ir atkarīga no mitrājiem. Šī ekosistēma mūs nodrošina ar ūdeni un to attīra. Tā dod rīsus un zivju resursus, nodrošinot pārtiku miljardiem cilvēku, tā darbojas kā dabisks sūklis, aizsargājot pret plūdiem un sausumu un palīdz cīnīties pret klimata pārmaiņām. Tomēr plašai sabiedrības daļai joprojām nav zināma šīs dabas teritorijas nozīmība. Nereti mitrāji tiek pielīdzināti tuksnesim kā vietai, kas kaut kā ir jāaizpilda vai jāpārveido citām vajadzībām. Pārgājiens startēs plkst.10 no Lubāna mitrāja informācijas centra, kas atrodas Madonas novada Ošupes pagastā, pie Aiviekstes hidromezgla. Starptautiskā mitrāju diena oficiāli katru gadu tiek atzīmēta 2.februārī.

 

Un vēl

 

Svētdien, 1. februārī norisināsies Krustpils novada pašvaldības organizētās zemledus makšķerēšanas sacensības "Baļotes loms". Sacensību sākums plkst. 9.00. Tajās var piedalīties jebkurš interesents, startējot vienā no divām vecuma grupām - līdz 18 gadiem un no 18 gadiem. Uzvarētājiem abās grupās balvā dāvanu kartes, medaļas un diplomi, un visus gaidīs arī silta zupa un tēja.

 

Savukārt Jēkabpils novada Dignājas mototrasē "Slīterāni" svētdien 1.februārī notiks Latvijas čempionāta skijoringā un ziemas motokrosā 1. posms. Brīvie treniņi skijoringa klasēs sāksies jau pulksten 9.15. savukārt starts plkst. 10. Sacensības notiks skijoringā un ziemas krosā ar un bez radzēm un kvadraciklu braucieni Open un ATV atsevisķi starti.

Atstājiet komentāru