2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 26.janvārī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 26.janvārī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Pļaviņu novada tūrisma informācijas centrā izveidots un izdots aktualizēts tūrisma materiāls „Pļaviņu novada tūrisma karte” latviešu un angļu valodās. Tajā iekļauta informācija par apskates objektiem, aktīvās atpūtas iespējām, naktsmītnēm un ēdināšanas pakalpojumiem, kā arī noderīga kontaktinformācija. Vai zinājāt, ka Aiviekstes pagastā pieejama viena no mazākajām alus darītavām Latvijā? „BURSH” alus darītava/apskates saimniecība aicina visus interesantus uz degustācijām! Tikmēr Klintaines pagastā, pēc gardas maltītes Liepkalnu kafejnīcā, aktīvās izklaides tīkotāji tiek gaidīti zemnieku saimniecībā „Pīlādži”, kur tiek piedāvāta iespēja vizināties zirga mugurā. Un pēc Odzienas pils apskates, Vietalvas pagastā, neaizmirstiet iegriezties Odzienas krogus mājā, kur laipni tiek sagaidīts katrs atpūsties gribētājs.

 

 

Neikdienišķs pasākums pagājušajā nedēlā notika jauniešu iniciatīvu centra “Ideja” – strukturētā dialoga ietvaros, izmantojot metodi “Kafija ar politiķiem”, jaunieši kopā ar Pļaviņu novada domes deputātiem un jaunatnes lietu konsultatīvo komisiju sagatavoja ieteikumus, jaunatnes politiskās līdzdalības veicināšanai. Diskusijas galvenā tēma bija jauniešu iespēju veicināšana politiskai līdzdalībai. Diskusijā izteiktos piedāvājumus var sagrupēt trīs lielākos blokos: Pamatskolas posmā svarīgi jauniešus plānveidīgi izglītot par tēmu “Jaunatnes politiskā līdzdalība” - izglītības iestādes audzinātāja un mācību priekšmetu stundās, interešu izglītības nodarbībās, neformālās izglītības nodarbībās, projektos. Vidusskolēniem ir mērķtiecīgi tikties ar politiķiem – projektā “Ēnu diena”, izglītības iestādēs audzinātāja stundās, interešu izglītības nodarbībās, bibliotēku, jauniešu centra, nevalstisko organizāciju pasākumos, politisko partiju jaunatnes organizācijās un politisko partiju rīkotajos pasākumos. Tāpat arī jauniešiem ir svarīgi diskutēt ar politiķiem – piedaloties pašvaldības komiteju sēdēs, domes sēdēs, īpaši organizētās tikšanās. Sagatavotie ieteikumi tiks iesniegti izskatīšanai reģionālā konferencē, kas notiks 12.februārī Jelgavā.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Pļaviņu novada kultūras centrā kuplā pulkā sanāca novada seniori, lai pabūtu kopā Jaunā gada noskaņās. Izskanēja daudz labu un sirsnīgu novēlējumu. Velta Kaņepēja visiem veltīja emocionālu pašsacerētu dzejoli „Kaut varētu…”. Pasākumu kuplināja Jēkabpils ukraiņu biedrība „Javir”. Krāšņi tērpi, skanīgas balsis, temperamentīgs sniegums – tas izpelnījās vētrainus aplausus. Daži apmeklētāji pat metās dejā īsti ukrainiskos ritmos. Par muzikālo noformējumu un atrakcijām rūpējās Skuju ģimene no Kokneses novada.

 

 

Savukārt Odzienas skolā notika Vietalvas pagasta senioru pasākums „Mēs esam vēl kopā”, kurš pulcināja ap piecdesmit pagasta pensionāru. Bija arī ciemiņi no Aiviekstes pagasta un Sausnējas pagasta. Pasākums aizsākās zālē, kur seniorus uzrunāja pensionāru padomes vadītāja Terēza Kārkla. Vietalvas pagasta pārvaldes vadītāja Rita Zaharāne nosauca seniorus, kuri šogad ir aizgājuši un atdusas smilšu kalniņā. Atcerei tika aizdegtas pavisam sešas baltas sveces skuju vainagā. Īpašs klusuma brīdis tika veltīts ilggadējai kultūras darbiniecei Vietalvā un pensionāru vadītājai Zigrīdai Pavlovičai. Bet dabā tā iekārtots, ka nav tukšuma, tāpēc seniori savā pulkā uzņēma jaunos pensionārus. Apsveikuma vārdus teica Pļaviņu novada priekšsēdētājas vietnieks Aigars Lukss un pasniedza lielu kliņģeri. Svētku runa izskanēja arī no sociālā dienesta vadītājas Valentīnas Babres. Apmeklētājus priecēja Sausnējas pagasta amatierteātra izrādītie humoristiskie skeči. Pasākums turpinājās pie klātiem galdiem un deju mūzikas Pētera Leiboma izpildījumā.

 

 

Un vēl

 

 

Pērn propjekta gaitā Aiviekstes un Klintaines pagastos uzstādīti jauni ūdens patēriņa skaitītāji, kuri nodrošinās precīzu ūdens patēriņa daudzuma uzskaiti. Dati par ūdens patēriņa daudzumu tiks nolasīti attālināti, izmantojot attālinātu datu nolasīšanas ierīci – planšetdatoru Xenta, ko darbina Android operētājsistēma. Dati tiks nolasīti un nodoti centralizētajā grāmatvedībā apstrādei un aprēķina veikšanai tekošā mēnesī no 27. līdz 30. datumam. Aprēķinam par izlietoto ūdens patēriņa daudzumu tiks izmantoti pilni m3, nenoapaļojot un nepielietojot ciparus aiz komata. Aprēķins tiks veikts un rēķini par pakalpojumiem tiks piestādīti līdz nākamā mēneša 10. datumam. Rēķinus paredzēts sūtīt elektroniski, tāpēc iedzīvotājiem pašvaldības grāmatvedei jānoziņo epasta adrese, sūtot informāciju uz epastu -pastu: natasa.dolzenkova@plavinas.lv vai dome@plavinas.lv.

 

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots.

Atstājiet komentāru