2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 20.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 20.janvārī

Radio1 novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sodījis trīs pašvaldību deputātus, kuru pārstāvētie uzņēmumi bez atklāta konkursa saņēmuši pašvaldību pasūtījumus. Sodus saņēmuši Lielvārdes novada domes deputāts Māris Mālmeisters, Alojas novada domes deputāte Baiba Siktāre un Inčukalna novada domes deputāts Ivo Bernats.

 

Aizkraukles novada sociālajam dienestam, kurā gan netika veikta revīzija, nav iebildumu pret Valsts kontroles atzinumiem, un dienests, atšķirībā no citām pašvaldībām, nesūdzas par piekļuvi datubāzēm. Aizkraukles novada sociālā dienesta vadītāja Ināra Gaile informē, ka šajā sociālajā dienestā Valsts kontroles revīzija netika veikta, taču, pēc publiskotajiem secinājumiem, Aizkrauklē uzskata, ka Valsts kontroles pārbaude par līdzekļu izlietojumu pašvaldībās sociālajai palīdzībai dod iespēju novērtēt esošo pabalstu sistēmu savā pašvaldībā, mācīties no citu kļūdām un piemērot labo praksi.

 

Revīzijā par sociālās palīdzības tiesiskumu un efektivitāti Valsts kontrole nevērtēja sociālo dienestu darbinieku reālo darbu ar cilvēkiem, tāpēc nespēj pilnībā novērtēt tā efektivitāti kopumā, uzskata Kokneses novada Sociālajā dienestā. Tā vadītāja Baiba Tālmane pauda, ka Valsts kontrole nav pārbaudījusi Kokneses novada Sociālo dienesta darbu, bet, pēc publicētajiem secinājumiem un pašu pieredzes, viņa daļēji piekrīt, ka pašvaldībās nav izpratnes par sociālās palīdzības pamatprincipiem, tomēr pārbaudēs vērtē tikai darbu ar dokumentiem, bet ne dienesta darbinieku reālo darbu ar cilvēkiem. Tālmane uzsvēra, ka sociālais darbinieks nav izmeklētājs, bet izmanto pieejamo informāciju datu bāzēs.

 

Turpinām ziņas

 

Daugavpils Universitātē rudenī - 4. un 5.novembrī notiks starptautisks starpdisciplinārs kongress "Dzīvā dzīve", kas būs veltīts Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejai. Šis gads Latvijā un Eiropā norit izcilā rakstnieku pāra Aspazijas un Raiņa 150.dzimšanas dienas zvaigznājā. Abi rakstnieki ietekmējuši gan sava laika, gan nākamo paaudžu filozofiskos un estētiskos uzskatus, izpratni par indivīda un sabiedrības attiecībām, attieksmi pret sociālpolitiskajiem procesiem, izglītību, vidi un mākslu. Tiem, kas vēlas piedalīties zinātniskajā diskusijā, pieteikumi kongresa Rīcības komitejai jāiesūta laikā no 2.februāra līdz 7.septembrim. Kongresa darba valodas būs latviešu, angļu un krievu.

 

No 24.aprīļa līdz 10.jūlijam Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrā būs apskatāma Latgales reģiona mākslas dienu izstāde, kuras tēma šogad ir "Klaunāde". Izstāde iecerēta kā spilgta un krāsaina, emocionāla un brīvdomīga reģiona mākslinieku radīto darbu skate, parādot labāko māksliniecisko veikumu, kas tapis laikā no 2013. līdz 2015.gadam. Izstādes rīkotāji cer, ka tās tēma ļaus māksliniekam iejusties klauna tēlā vai savos darbos saskatīt ar šo tēmu saistītas ārējas un iekšējas izpausmes mākslas valodā realizētajos darbos. Uz izstādes atklāšanas laiku tiks izdots izstādes katalogs. Darbi izstādei iesniedzami līdz 15.martam.

 

Un vēl

 

Laurenču slēpošanas trase Siguldā saņēmusi Starptautiskās Slēpošanas federācijas homologācijas sertifikātu, kļūstot par trešo kalnu slēpošanas un distanču slēpošanas trasi reģionā, kas pie tāda tikusi. Siguldā līdz šim ir notikušas vairākas nozīmīgas starptautiskas sacensības slēpošanā, kā arī spēcīgākā sastāva kalnu slēpošanas sacensības Baltijā. Jau ziņots, ka Siguldā paredzētajam Baltijas kausa izcīņas posmam kalnu slēpošanā ir piešķirts Starptautiskās Slēpošanas federācijas statuss, kas šādas raudzes kalnu slēpošanas sacensības Latvijā ļaus rīkot pirmoreiz.

 

Atstājiet komentāru