2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 19.janvārī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 19.janvārī

 

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Šodien jauniešu iniciatīvu centra “Ideja” semināru telpā strukturētā dialogā tika rīkota diskusija “Kafija ar politiķiem”. Uz to bija aicināti Pļaviņu novada jaunieši, Pļaviņu novada domes deputāti un jaunatnes lietu konsultatīvā komisija. Visā Eiropā jaunieši, tiekoties ar politiķiem, diskutēs par kopīgi izvirzītiem jautājumiem, lai sagatavotu ieteikumus, izskatīšanai EIROPAS līmenī. Diskusijas galvenā tēma ir jauniešu iespēju veicināšana politiskai līdzdalībai. Šīsdienas diskusijas jautājumi bija, kas būtu jādara, lai veicinātu uzticību un sapratni starp jauniešiem un lēmumu pieņēmējiem, ko darīt, lai jaunieši un jauniešu organizācijas kopā ar lēmumu pieņēmējiem pilnvērtīgi iesaistītos lēmumu pieņemšanas procesos un kā jauniešus ar atšķirīgām pieredzēm un zināšanām vajadzētu informēt, iedrošināt un motivēt iesaistīties politiskos un demokrātiskos procesos, un kā jaunās un alternatīvās tehnoloģijas un rīki var tikt izmantotas šiem procesiem, kā arī citi jautājumi.

 

 

13.janvārī pensionāru apvienības „Daugavas rīts” biedri pulcējās jauniešu iniciatīvu centra „Ideja” telpās, lai dalītos atmiņās par skolas laikiem. Pasākuma ievaddaļā Jaunā gada sveicienu sniedza bērnudārzs „Jumītis” ar muzikālu iestudējumu par Ziemassvētku gaidīšanas laiku un pašceptas piparkūkas Jumja formā. Pļaviņu novada bērnu bibliotēkas pārstāve Antra Galiņa iepazīstināja ar UNESCO projektu, kuraā bibliotēkā tiek rīkoti stāstīšanas pasākumi lieliem un maziem. Šīs tikšanās tēmu „Skolas gadu stāsti” aizsāka Galiņa saistošā vēstījumā par mirkļiem un izjūtām, kas visspilgtāk iespiedušies atmiņā – iegūtā mācība par vārdu „špikeris”, drosmīgais gājiens pie direktores, klātesošajiem negaidīta bija atzīšanās sen aizmirstās blēņās. Pļaviņu novada ģimnāzijas direktora vietniece audzināšanas darbā, vēstures skolotāja Iveta Krastiņa vēstīja par darbu pie skolas muzeja veidošanas un sniedza ieskatu tā rīcībā esošajās senatnes liecībās. Bet pasākuma turpinājumā jautri, nopietni un pārdomām bagāti stāsti no pensionāru apvienības „Daugavas rīts” biedru pūra.

 

Turpinām ziņas

 

Pļaviņu mūzikas skolas pūšaminstrumentu spēles audzēkņi cītīgi gatavojās Latvijas profesionālās ievirzes mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas Pūšaminstrumentu spēle audzēkņu Valsts konkursa II kārtai Daugavpils reģionā, kas notika 14. janvārī. Šajā konkursā nav nozīmes kurā klasē audzēknis mācās, jaunie mākslinieki tiek dalīti grupās atbilstoši vecumam. Atbilstoši konkursa nolikumam audzēkņiem bija jāsagatavo konkursa programma ar diviem dažāda rakstura skaņdarbiem. Tika vērtēts gan tehniskais, gan mākslinieciskais sniegums, kā arī skaņdarba stila izjūta. Pļaviņieši - Annija Vīksna un Samanta Jansone saņēma Pateicības Diplomus, bet Aksels Leitlants Atzinības Rakstu. Lielākais gandarījums par Lauras leldes Kalvišas vērtējumu – II pakāpes Diplomu.

 

 

Sestdien, 10. janvārī Pļaviņu novada kultūras centrā kuplā pulkā sanāca novada seniori, lai pabūtu kopā Jaunā gada noskaņās. Izskanēja daudz labu un sirsnīgu novēlējumu. Velta Kaņepēja visiem veltīja emocionālu pašsacerētu dzejoli „Kaut varētu…”. Pasākumu kuplināja Jēkabpils ukraiņu biedrība „Javir”. Krāšņi tērpi, skanīgas balsis, temperamentīgs sniegums – tas izpelnījās vētrainus aplausus. Par muzikālo noformējumu un atrakcijām rūpējās Skuju ģimene no Kokneses novada. Senioriem enerģijas nepietrūka līdz vēlai vakara stundai. Nenogurstoši tika dejots, izspēlēta „Rāceņa raušana” mūsdienu skatījumā un citas aktivitātes. Visi devās mājup labā noskaņojumā.

 

 

Un vēl

 

Zemgales apgabaltiesas zvērināta tiesu izpildītāja Rudīte Slivjuka paziņo, ka 28. janvārī, plkst. 10.00, birojā Pulkveža Kalpaka ielā 16, 3. stāvā, 311. kabinetā, Jelgavā tiek rīkota SIA ’’JB WORKWEAR’’ piederošā nekustāmā īpašuma, kas atrodas Raiņa iela 37, Pļaviņās otrā izsole. Tās sākumcena – 14 tūkstoši 793 eiro. Uzziņas pa tālruni 63085414 vai zvērinātas tiesu izpildītājas Rudītes Slivjukas prakses vietā.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Penģerots

 

Atstājiet komentāru