2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 8.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 8.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00
 
SIA „Saldus ceļinieks", informē, ka sakarā ar rekonstrukcijas darbiem autoceļā Krāslava –Preiļi - Madona posms Atašiene - Ļūmāni no 108tā līdz 110tajam kilometram, sākot no 7.janvāra. līdz 31.martam ir pilnībā sklēgts visa veida satiksmei. Transporta līdzekļu kustība tiek nodrošināta pa apbraucamo ceļu - Mētrienas pašvaldības ceļu, Valsts autoceļiem jaunā Muiža-Ratītes-Mežare un Sūnas-Mētriena, kā arī pa Rēzeknes šoseju. Uz autoceļa ir uzstādīti informatīvie plakāti un satiksmes regulējošās ceļa zīmes.
 
 
Lasīšanas veicināšanas programma „Bērnu un jauniešu žūrija" darbojas jau četrpadsmito gadu un visus šos gadus arī Jēkabpils novada Kalna bibliotēka ir iesaistījusies šajā projektā. Kopš 2012.gada šīs programmas ietvaros izveidota arī Vecāku žūrija ar domu, ka lasoši vecāki var kalpot par labu priekšzīmi bērniem un veicināt paaudžu dialogu. 2015.gadu Kalna bibliotēka uzsāka ar jauku un sirsnīgu pasākumu . 2.janvārī bibliotēkā pie eglītes pulcējās visi pagājušā gada Bērnu un Vecāku žūrijas dalībnieki, lai pārrunātu un dalītos domās par izlasītajām un vislabāk patikušajām grāmatām no Bērnu žūrijas piedāvātās grāmatu kolekcijas.
 
Turpinām ziņas
 
Lai godinātu labākos Latvijas jaunos lauksaimniekus, sestdien, 10.janvārī, Jelgavas pils Lielajā aulā lauksaimnieku gada balles laikā tiks pasniegta balva "Senču aicinājums". Šogad konkursam tika pieteikti 33 jaunie lauksaimnieki no visas Latvijas. Izvērtējot pretendentu atbilstību konkursa nolikumam, tālāk dalību konkursā turpināja 16 dalībnieki. Konkursa uzvarētājs saņems tēlnieka Paula Jaunzema darināto balvu, kā arī apmaksātu trīs dienu braucienu divām personām un kādu no lielākajām Eiropas lauksaimniecības izstādēm. Visi konkursa dalībnieki saņems veicināšanas balvas - iespēju paviesoties Eiropas Parlamentā Briselē, žurnāla "AgroTops" abonementu un divu dienu apmācības "Jauno līderu skolā".
 
Latvijas mazāko skolu - Konstantinovas sākumskolu, kurā reģistrēti tikai 12 bērni, - pagaidām nav plānots slēgt. Lai arī mācību iestādi apmeklē visai neliels skolēnu skaits, ekonomiskais efekts no skolas slēgšanas nebūtu liels, jo ēkas saglabāšanai tajā tāpat ir jānodrošina apkure, kā arī jāsedz citi apsaimniekošanas izdevumi.
 
Latvijā šajā mācību gadā darbojas 76 skolas, kuru skolēnu skaits nesasniedz pat 50 audzēkņu robežu. Šajā mācību gadā darbību sākušas vairāk nekā 250 tā saucamās mazās skolas, kurās mācās mazāk nekā 100 skolēni. Vairums no tām ir pamatskolas un sākumskolas, kurām skolu tīkla sakārtošanas procesā noteikta īpaša loma, proti - sākumskolas izglītība jānodrošina pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, bet 7.-9.klases tīkls tikšot pielāgots attiecīgā institucionālā tīkla specifikai.
 
Un vēl
 
Slēdzot filiāles vairākās Latvijas pilsētās, "SEB banka" atlaidīs apmēram 50 darbinieku. Filiāles tiks slēgtas Valkā, Limbažos, Gulbenē, Balvos, Krāslavā, Preiļos, Tukumā, Aizkrauklē, Salaspilī un Jūrmalā. Minētajās pilsētās filiāļu pēdējā darbadiena būs 6.februāris. Bankā skaidroja, ka lēmums slēgt minētās filiāles pieņemts, izvērtējot biznesa datus un klientu uzvedību. Galvenais apsvērums ir tas, ka klientu uzvedība ir mainījusies - klienti labprātāk izvēlas sev nepieciešamos maksājumus veikt paši - 99% norēķinu notiek internetbankā un citos elektroniskajos kanālos, un tikai 1% norēķinu tiek veikts filiālēs.

Atstājiet komentāru