2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 29.decembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 29.decembrī

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

 

Izzskaņai tuvojas 2014. gads – Pļaviņu novada 5 gadu jubilejas gads. Šinī gadā notikuši vairāki kultūras un sporta pasākumi, konkursi, akcijas, izstādes. Novads ir uzņēmis viesus un godinājis savus čaklākos novada iedzīvotājus. Kā katru gadu, arī šogad, gada nogale izskanēja ar tradicionālo Pļaviņu novada kultūras centra amatiermākslas kolektīvu koncertu. Koncertā piedalījās: bērnu tautisko deju kolektīvs, vadītāja Guna Jasinaite; sieviešu koris „Loreleja”, kormeistare Sigita Vilkaplātere; Klintaines pagasta vokālais ansamblim „Dzirnas”, arī šo kolektīvu vada Sigita Vilkaplātere; Vietalvas pagasta vokālais ansamblis „Zīle”, vadītājs Gints Tomsons; Aiviekstes pagasta senioru vokālais ansamblis „Ābeļziedi”, vadītāja Olga Krasutina, jauniešu deju kolektīvs „Daugaviņa”, vadītāja Ineta Reitere, vidējās paaudzes deju kolektīvs „Vidupe”, vadītājs Jānis Reiters, pasākumu kuplināja Raivo Kaņepējs un Aivars Bardovskis. Pašvaldība novēl - lai arī nākamajā gadā ikvienam ir prieks dzīvot un aktīvi darboties Pļaviņu novadā!

 

Pļaviņu novada pašvaldība informē, ka projekts par Pļaviņu novada ģimnāzijas filiāles Odzienā internāta ēkas siltināšanu ir apstiprināts. To apliecina Pļaviņu novada domē 23. decembrī elektroniski saņemtais lēmums no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas.

 

Turpinām ziņas

 

Decembra nogalē Pļaviņu novada jaunieši - Viktorija Minajeva, Maksims Magičs un jaunatnes lietu speciāliste Ināra Upeniece piedalījās INFO dienā Jēkabpilī, lai izprastu strukturētā dialoga būtību un jau 2015.gadā šo procesu realizētu Pļaviņu novadā. Strukturētā dialoga pasākums “Kafija ar politiķiem” notiks 2015. gada 15. janvārī pulksten četros pēcpusdienā jauniešu ideju centra “Ideja” semināru telpā. Aicināti jaunieši un lēmējvaras pārstāvji.

 

 

Pļaviņās 22. decembrī bērnu centra „Pepija” apmeklētāji varēja radoši izpausties piparkūku cepšanā.Lielu paldies pasākuma dalībnieki saka konditorei Sandai Vīksnai, kura kopā ar bērniem ne tikai cepa piparkūkas, bet arī mācīja kā to darīt. Bērni uzzināja kā pagatavot piparkūku dekorēšanas glazūru un kā ar to darboties. Tāpat uzzināja arī citus piparkūku dekorēšanas veidus. Bērni varēja izrullēt mīklu, izveidot savu piparkūkas formu un, protams, dekorēt. Katrs bērns savas pagatavotās piparkūkas varēja aiznest arī mājās, lai iepriecinātu savu ģimeni, pataupītu to kā Ziemassvētku dāvanu, kādam sev mīļam un tuvam cilvēkam vai ar gardu muti apēst, skatoties savu mīļāko filmu.

 

Un vēl

 

Zemgales Plānošanas reģions Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas laikā no 2007. līdz 2013.gadam īstenojis 14 Eiropas Savienības līdzfinansētus projektus. projektā "Aizsargātā zaļā zona un ūdenstilpnes Zemgalē un Ziemeļlietuvā", kura kopējais finansējums arī pārsniedz miljonu eiro, četrām pašvaldībām - Dobelei, Jaunjelgavai, Jēkabpilij un Pļaviņām - izdevies atjaunot pilsētas parkus, organizēt konkursus, izstrādāt tehniskos projektus, organizēt vides aizsardzības kampaņu vietējiem iedzīvotājiem un skolēniem.

 

 

Ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru