2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014.gada 18.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014.gada 18.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Vakar, 17.decembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs apbalvoja korupcijas novēršanas tēmai veltītā foto konkursa „Mēs pret korupciju!” uzvarētājus.  Laureāti tika noteikti divās vecumā grupās: skolēni no 7.līdz 9.klasei un vidusskolēni no 10.līdz 12.klasei, arodskolu un profesionālo vidusskolu audzēkņi un augstskolu vai koledžu studenti. Grupā „Skolēni no 7. līdz 9.klasei”:  trešā vieta un 50 eiro naudas balva piešķirta Zintai Prodniecei un Evitai Reiņikovai no Krustpils pamatskolas par darbu „Esam ar un par KNAB!” . Konkursā piedalījās arī Krustpils pamatskolas audzēknis Rolands Lagūns, kas guva atzinību.

 

Latgales mākslas un amatniecības centrs gadu no gada savus apmeklētājus cenšas pārsteigt ar neparastu Ziemassvētku egles rotu. Šogad to rotā 96 dažādu formu, tehniku un krāsu cepures. Aicinājumam sarūpēt Ziemassvētku eglei oriģinālās rotas lielākoties atsaucās individuāli darbojošās Līvānu novada rokdarbnieces, taču interesi un savu iniciatīvu izrādīja arī Līvānu 1.vidusskolas pirmskolas sagatavošanas grupas bērni ar audzinātāju Vitu Šubņikovu un audzēkņi no Rudzātu speciālās internātpamatskolas. "Cepuru egli" Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā, interesenti varēs aplūkot līdz janvāra vidum.

 

Kļuvis zināms, ka Aknīstes pagastā, viesu nama "Susēja" teritorijā, nākamā gada vasarā norisināsies otrais kamermūzikas festivāls "Sansusī". Savu dalību otrajā kamermūzikas festivālā "Sansusī" ir apstiprinājuši tādi mūziķi kā "Art-i-Shok", Ēriks Kiršfelds ar programmu "Čells un latvieši" un atraktīvais un klausītāju iemīļotais ansamblis "Brokastis četratā". Īpaši šim notikumam apvienojies būs arī ansamblis "Altera veritas". Tāpat izskanēs programma "Lielo komponistu mazie grēciņi". Festivāla programma vēl tiks papildināta.

 

Turpinām ziņas

 

Vakar Viesītes kultūras pilī atklāta pazīstamā fotogrāfa un Latgales fotogrāfu biedrības radītāja Igora Pliča personālizstāde. Izstāde Viesīte kultūras pilī būs skatāma līdz 23. decembrim. Izstādē skatāmi dažādi fotogrāfiju veidi – ainavas, portreti un jaunums - grafikas. Par jauno metodi fotogrāfs Igors Pličs saka, ka atļāvies uzdrīkstēties un labprāt dzirdētu izstādes apmeklētāju atsauksmes par viņa mēģinājumu jaunajā virzienā. Izstādes atklāšanā uzrunājot klātesošos, fotogrāfs norādīja, ka vajag zināt vēsturi un tās kļūdas, bet nav no tām jāmācās. Mācīties vajadzētu skatoties uz progresīvajām valstīm un pozitīviem piemēriem.

 

Latvijas Reģionu Televīzijas "Re:TV" kanālā 27.decembrī pulksten 12.30 raidīs Sēlijas novadu apvienības Tautas mākslas svētku " Sēlija Rotā" norisi. Šie lielie svētki notika 2014.gada 28.jūnijā Salas novada Sēlpils pagasta Zvejnieklīcī Daugavas krastā. Svētki kopā pulcēja ap tūkstots tautas mākslas un nemateriālā kultūras mantojuma kopēju – koru dziedātāju, dejotāju, folkloras kopu, pūtēju orķestru dalībniekus, dalībnieku ģimenes, Sēlijas novadu iedzīvotājus, Latvijas iedzīvotājus, sabiedrībā zināmas, no Sēlijas nākušas personības un tautas mākslas mīļotājus. Pasākumu vadīja Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs.

 

Un vēl

 

Vārkavas novada dome izsludina konkursu uz Vārkavas novada Kultūras centra vadītāja amatu. Prasības pretendentiem: augstākā izglītība, vēlams kultūras vadībā; prasme patstāvīgi organizēt savu un komandas darbu, analizēt un plānot, pieņemt lēmumus; labas saskarsmes un komunikācijas prasmes; teicamas latviešu valodas zināšanas, vēlamas krievu valodas prasmes; savukārt praktiska pieredze darbā kultūras vai līdzīga rakstura jomā tiks vērtēta kā priekšrocība. Dokumenti jāiesniedz līdz 23.decembrim pulksten 11tiem Vārkavas novada domē.

Atstājiet komentāru