2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 8.decembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 8.decembrī

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

3.decembrī notika uzņēmēju biedrības dibināšanas kopsapulce, kurā, kopīgi vienojoties, nodibināta „Pļaviņu uzņēmēju biedrība”. Par „Pļaviņu uzņēmēju biedrība” priekšsēdētāju tika ievēlēts SIA „ECOS” vadītājs Mārtiņš Daģis, par priekšsēdētāja vietnieci SIA „Luste SZ” vadītāja Santa Zālīte, par valdes locekļiem - SIA „Garzeķe” vadītāja Sandija Golmeistere, SIA „Smaile AZ” vadītājs Andris Zeps un SIA „Pato1” vadītājs Ivans Kononovs. Tika sagatavota nepieciešamā dokumentācija iesniegšanai Uzņēmumu Reģistrā.

 

Piektdien, 5. decembrī, Pļaviņu kultūras centrā notika Pļaviņu novada Stipro Ģimeņu svētki. Tajos sumināja 10 laulātos pārus, kas svinēja Zelta kāzas jeb 50.kāzu jubileju, piecus pārus, kas svinēja Smaragda kāzas jeb 55.to kāzu jubileju un trīs pārus, kas svinēja Dimanta kāzas jeb 60 gadu kāzu jubileju.

 

Pļaviņu novada pašvaldības policija informē, ka ir stājušies spēkā grozījumi likumā „Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” un tas nozīmē, ka turpmāk Pļaviņās aizliegts smēķēt izglītības un audzināšanas iestāžu teritorijās; uz daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoniem un lodžijām, ja kāds no mājas iedzīvotājiem pret to pamatoti iebilst;  jebkurā publiskā vietā citas personas klātbūtnē, šī cita persona pret to iebilst un bērna klātbūtnē. Galvenie principi, kuri caurvij Likumu ir: smēķētājs respektē cita cilvēka tiesības uz tīru un labvēlīgu, ar tabakas un augu smēķēšanas produktu dūmiem, kā arī ar elektronisko smēķēšanas ierīču tvaikiem nepiesārņotu vidi.

 

Turpinām ziņas

 

Piektdien pulksten piecos pēcpusdienā Pļaviņās Tradīciju laukumā iedegs galveno Ziemassvētku egli. Šajā dienā jau no pulksten četriem pēcpusdienā Tirgus laukumā notiks Ziemassvētku vakara tirgus. Pasākuma apmeklētājus pārsteigs ķekatnieki, rotaļas, amatnieku un mājražotāju darinājumi un gardumi, būs iespēja baudīt tēju un karstvīnu, kā arī saņemt Ziemassvētku dāvaniņas.

 

Savukārt svētdien, 14.decembrī pulksten trijos dienā Pļaviņu novada kultūras centrā notiks Ziemassvētku ieskaņas koncerts “Brīnumu gaidot...”. Koncertā uzstāsies Pļaviņu mūzikas skolas audzēkņi.

 

Un vēl

 

SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” informē, ka ir mainīta adrese dalīto atkritumu punktam Lielā ielā 17. Dalīto atkritumu konteiners plastmasai, papīram un viens konteiners stiklam no šīs adreses ir pārvietoti jaunā adresē: Līkā ielā pretī dzīvojamajai mājai Nr.2. Pašvaldība atgādina iedzīvotājiem, ka dalīto atkritumu konteineros nedrīkst mest sadzīves atkritumus.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Penģerots.

 

 

Atstājiet komentāru