2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 4. decembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 4. decembrī

2014.g. aprīlī tika uzsākts Mežgalē esošās Leimaņu bibliotēkas remonts. Remontu pabeidza jūnijā. Ik pēc 4 – 5 gadiem bibliotēkas tiek akreditētas, tiek vērtēts arī bibliotēkas vizuālais izskats. Pēdējais remonts Leimaņu bibliotēkā tika veikts 1999. gadā. Tā kā bibliotēka atrodas daudzdzīvokļu mājā, gadu gaitā telpas bija nolietojušās, tāpēc bija nepieciešams kapitālais remonts. Remonts tika veikts par Leimaņu pārvaldes līdzekļiem. Bibliotēkas remonts kopā ar kāpņu telpas remontu izmaksāja aptuveni 20000 eur.

Rubenes pagasta zālē 2. decembrī atklāta Dunavas pamatskolas direktora Uģa Vārslavāna kolekcijas „Zvani" izstāde. Uz izstādes atklāšanu bija ieradušies Rubenes pamatskolas kolēģi, skolēni un citu interesenti. Izstādi atklāja un gida lomā iejutās pats kolekcionārs.
Šodien pusdienlaikā Latvijas Pasts un TV3 pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, prezentēja Latvijas Lepnuma pastmarku dizaina konkursā uzvarējušo Solvitas Kukles pastmarku Dziedošie koki. Visas dienas garumā no plkst.7.30 līdz 19 Saktā notiek pastmarkas pirmās dienas zīmogošana. Par šo Latvijas Lepnuma pastmarkas dizaina ideju sociālajos tīklos tika nobalsots gandrīz 1500 reizes. Jaunā pastmarka ar nominālvērtību 0,50 € tiks nodrukāta 300 000 eksemplāru.
 
Turpinām ziņas
 
2014.gada 1.decembrī Jēkabpils novada Dunavas pagasta Dunavā nodega dzīvojamā māja „Mežābeles", kur dzīvoja Urbānu ģimene. Īpašniekiem bez mājas sadega arī visa iedzīve. Jēkabpils novada pašvaldība lūdz palīdzēt nelaimē nonākušajai ģimeni, ziedojot naudas līdzekļus vai kādā citā veidā, par ko var uzzināt Jēkabpils novada pašvaldības mājas lapā.

Pašvaldība priekšsēdētāja vietnieks un izpilddirektors lūdz novadniekiem pievērst pastiprinātu uzmanību apkures sistēmām un elektroiekārtām, kas pastiprināti noslogotas aukstajos laika apstākļos. Tās nepieciešams regulāri pārbaudīt, uzturēt tehniskā kārtībā un neatstāt bez uzraudzības, lai, pēc iespējas, izvairītos no iespējamas nelaimes.

Un vēl
 
Biedrības ''Ūdenszīmes'' rīkotie pasākumi:
Līdz 16. decembrim darbojas JĒKABPILS NOVADA BIEDRĪBU DARINĀJUMU IZSTĀDE – TIRDZIŅŠ biedrības „Ūdenszīmes" telpās – katru dienu no plkst. 9:00 – 13:00. izņemot svētdienas.
Trešdien, 10. decembrī, plkst. 10:00 – Stikla pērļu izgatavošanas darbnīca Sanitas Seiles vadībā.
Otrdien, 16. decembrī, plkst. 10:00 – Veselības dienas nodarbība Līgas Jurķes vadībā – tiks gatavoti veselīgi saldumi Ziemassvētku galdam. Plkst. 13 00 – Ziemassvētku ieskaņas pasākums "Kam pieder eglīte?". Šai pasākumā runās par klasiskajām Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām – kuras ir mūsu, un kuras nāk no Vācijas un kam pieder svētku eglītes rotāšanas tradīcijas? Tāpat klātesošajiem būs jāmācās Ziemassvētku dziesmas.

Atstājiet komentāru