2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Ja neapkurināta dzīvokļa dēļ daudzdzīvokļu mājā ar alternatīvo apkuri aizsals ūdensvads, īpašniekam nāksies atlīdzināt zaudējumus

Ja neapkurināta dzīvokļa dēļ daudzdzīvokļu mājā ar alternatīvo apkuri aizsals ūdensvads, īpašniekam nāksies atlīdzināt zaudējumus

Līdz ar aukstā laika iestāšanos aktuāls kļuvis jautājums par apkuri daudzdzīvokļu mājās, kuru dzīvokļos nodrošināta autonomā apkure (krāsnis, kamīni, gāzes apkure, elektriskie sildītāji u.tml.), informē Preiļu novada pašvaldība.

Daudzi no dzīvokļiem, īpaši lauku pagastu teritorijās nav apdzīvoti un to īpašnieki dzīvokļu apkuri ziemas periodā nenodrošina, neskatoties uz to, ka ir spēkā Ministru kabineta noteikumi, kuri paredz minimāli nepieciešamo gaisa temperatūru, t. i. 18 °C dzīvojamās telpās apkures periodā, lai nodrošinātu ēkas saglabāšanos un nepieļautu tās bojāšanu.

Lai arī normatīvajos aktos nav paredzēta administratīvā atbildība par to, ka īpašnieks dzīvoklī neuztur minimālo noteikto temperatūru, tomēr dzīvokļa īpašniekam jāuztraucas par to, ka dzīvokļa neapkurināšanas dēļ var aizsalt ūdensvads un tad vainīgajam nāksies atlīdzināt kopīpašumam nodarītos zaudējumus, norāda pašvaldība.

Komentāri (0-2/2)

  • Jecis
    10.01.2024 23:17
    Nu tas jau tikai loģiski
  • Tante
    10.01.2024 16:54
    Super,pašvaldība savus tukšos,kur malkas apkure nekurina,kaimiņi salst,kad dome pati ievēros savus noteikumus??.

Atstājiet komentāru