2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Preiļu novadā aizsākusies Viedo ciemu kustība

Preiļu novadā aizsākusies Viedo ciemu kustība

20. oktobrī Olaines novada Jaunolainē norisinājās biedrības “Latvijas Lauku forums” atpazīstamības zīmes “Viedais ciems 2023” pasniegšanas ceremonija, informē Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Elgars Stupāns.

“Viedie ciemi” ir kopienas lauku apvidos, kas pašas veido un pielieto jaunus risinājumus, lai nodrošinātu ciemu dzīvotspēju. Atbildot uz aktuālajiem izaicinājumiem, ciemi balstās vietējos resursos, izmanto savas stiprās puses un iespējas. Lai uzlabotu savus ekonomiskos, sociālos un/vai vides apstākļus viedais ciems īsteno līdzdalības pieeju, ievieš tehnoloģiskas un organizatoriskas inovācijas, veido sadarbību un ir aktīvs partneris citām kopienām un pašvaldībām.

Atpazīstamības zīmes saņemšanai šogad bija pieteikti 24 ciemi no visas Latvijas. No Preiļu novada bija pieteikti Smelteri, Līči un Pelēči. Vērtēšanas komisijā bija 12 locekļi, kas pārstāvēja dažādas jomas – ministriju pārstāvji, esošo Viedo ciemu pārstāvji, Latvijas Lauku foruma pārstāvji, izglītības jomas pārstāvji, kā arī Eiropas Komisijas tehniskā atbalsta projekta eksperte.

No visiem pieteiktajiem ciemiem astoņi ieguva atpazīstamības zīmi “Viedais ciems 2023” un starp atpazīstamības zīmes ieguvējiem ir arī Smelteri. Savukārt Līči un Pelēči guvuši novērtējumu “Ceļā uz Viedais ciems 2023”. Sīkāka informācija pieejama www.preili.lv

Atstājiet komentāru