2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Preiļu novadā pabeigta divu industriālo zonu būvniecība

Preiļu novadā pabeigta divu industriālo zonu būvniecība

Preiļu novadā pabeigta divu industriālo zonu būvniecība, liecina Preiļu novada pašvaldības publiskotā informācija.

Ar objekta noliktavu ēkas un saistītās teritorijas izbūvi Rietumu ielai piegulošā teritorijā nodošanu ekspluatācijā 11.oktobrī noslēdzās projekts "Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Preiļu novadā".

Iecerēts, ka šī projekta realizācija sniegs iespēju būtiski uzlabot novada ekonomisko stāvokli, jo ir izbūvētas teritorijas uzņēmējdarbībai, sakopta vide, radītas jaunas darba vietas un ieguldītas privātās investīcijas.

Noliktavu un funkcionāli saistītās teritorijas izbūves būvdarbus PS "A.A.&būvkompānijas" sāka 2019.gada septembrī, tomēr komersanta maksātnespējas dēļ 2021.gada jūnijā būvdarbi tika pārtraukti.

Lai pabeigtu objekta būvdarbus, tika veikta būvekspertīze, izsludināta jauna iepirkuma procedūra uz būvdarbu pabeigšanu un 2022.gada decembrī tika noslēgts līgums ar SIA "In grupa" par būvdarbu pabeigšanu objektā. Tā kā bija iestājušies būvdarbu veikšanai nepiemēroti laikapstākļi, darbi objektā tika sākti šī gada aprīlī, savukārt 11.oktobrī objekts tika nodots ekspluatācijā.

Būvuzraudzību veica SIA "BaltLine Globe", un autoruzraudzību veica SIA "Pils M". Objekts kopš 2021.gada 30.decembra publiskas izsoles rezultātā tiek iznomāts SIA "Preiļu putni", pauda pašvaldībā.

Būvniecības kopējās izmaksas ir 1 124 248 eiro, tai skaitā 1 027 879 eiro no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

SIA "In grupa" īpašnieks ir Ilmārs Nicmanis, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1,09 miljoni eiro, peļņa - gandrīz 40 000 eiro.

Atstājiet komentāru