2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Regulators nav apstiprinājis SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” plānoto apkures tarifa paaugstinājumu par 24 procentiem

Regulators nav apstiprinājis SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” plānoto apkures tarifa paaugstinājumu par 24 procentiem

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” informē, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija nav apstiprinājusi SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” februārī iesniegto siltumenerģijas tarifu 67,24 EUR par megavatstundu, līdz ar to siltumenerģija tiek piegādāta ar spēkā esošo tarifu 54,23 EUR par megavatstundu.
Jau ziņots, ka Preiļos siltumenerģijas tarifu plānots paaugstināt par 24%. SIA "Preiļu Saimnieks" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) bija iesniedzis siltumenerģijas ražošanas, pārvades un tirdzniecības tarifa projektu.

Pašlaik "Preiļu Saimnieks" piemēro tarifus 54,23 eiro par megavatstundu (MWh), bet no 1.aprīļa tika plānots to paaugstināt par 24%, jaunais tarifs būs 67,23 eiro par MWh.

Spēkā esošā tarifa izmaiņas bija plānotas saistībā ar iepirktā kurināmā izmaksu izmaiņām un ar pašu saražotās un iepirktās siltumenerģijas attiecības izmaiņām.

SIA "Preiļu Saimnieks" pilnībā pieder Preiļu novada pašvaldībai, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4,8 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Apgrozījums 2021.gadā bija 3,11 miljoni eiro, zaudējumi 222 705 eiro.

Atstājiet komentāru