2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Būs izmaiņas vairāku reģionālo autobusu maršrutos Preiļu, Varakļānu novados un Pļaviņās

Būs izmaiņas vairāku reģionālo autobusu maršrutos Preiļu, Varakļānu novados un Pļaviņās

No 20.aprīļa būs izmaiņas vairāku reģionālo autobusu maršrutos Preiļu, Varakļānu novados un Pļaviņās, kā arī mainīsies vienas pieturvietas nosaukums Varakļānu novadā, bet autobusu kustību grafikos oficiāli iekļaus divas pieturas Vietalvā, informē Autotransporta direkcija..

Vairākos reģionālās nozīmes maršruta Nr.6141 Pļaviņas-Vietalva-Pļaviņas reisos turpmāk tiks iekļautas divas pieturas Vietalvā. Pieturvieta "Bērnudārzs", kas atrodas pie pirmsskolas izglītības iestādes "Zīļuks", būs pieejama reģionālo autobusu pasažieriem minētā maršruta reisos, kad autobuss plkst.6, 9.30, 15.15 un 16.15 izbrauks no pieturas "Pļaviņas" un plkst.17:25 no pieturas "Pļaviņu ģimnāzija". Savukārt pieturvieta "Vietalvas centrs" (netālu no Dzērveņu ielas) tiks iekļauta minētā maršruta reisos, kad autobuss plkst.6, 6.20, 9.30, 15.15 un 16.15 izbrauks no pieturas "Pļaviņas" un plkst.17:25 no pieturas "Pļaviņu ģimnāzija".

Arī reģionālās nozīmes maršruta Nr.6429 Pļaviņas-Siljāņi-Pļaviņas reisā plkst.7 no pieturas "Pļaviņas" tiks iekļautas pieturas "Bērnudārzs" un "Vietalvas centrs", bet reisā plkst.15.30 no pieturas "Pļaviņu ģimnāzija" - tikai pietura "Bērnudārzs".

Vienlaikus turpmāk laikaposmā no 1.jūnija līdz 31.augustam darba dienās autobuss no pieturas "Pļaviņas" maršruta Nr.6141 Pļaviņas-Vietalva-Pļaviņas rīta reisā izbrauks desmit minūtes agrāk - plkst.6 (iepriekš plkst.6.10), bet laikaposmā no 1.septembra līdz 31.maijam darba dienās no pieturas "Pļaviņas" tas izbrauks septiņpadsmit minūtes agrāk - plkst.6.20 (iepriekš - plkst.6.37). Tādējādi pasažieri stacijā "Pļaviņas" plkst.7.39 varēs paspēt pārsēsties uz vilciena reisu, lai turpinātu ceļu galvaspilsētas virzienā.

Atsaucoties Preiļu novada Aizkalnes pagasta iedzīvotāju ierosinājumam, lai viņi varētu doties uz darbu AS "Preiļu siers" un pēc darba uz mājām, tiks veiktas izmaiņas reģionālās nozīmes maršrutā Nr.6987 Preiļi-Aizkalne-Preiļi autobusu kursēšanas grafikos. Turpmāk no pirmdienas līdz piektdienai autobuss plkst.7 izbrauks no Preiļu autoostas, apļveida maršrutā kursējot pretējā virzienā (otrā pietura - "Anspoki") un šādi brauks visa gada garumā. Kā arī no pirmdienas līdz ceturtdienai autobuss plkst.17 izbrauks no Preiļu autoostas, apļveida maršrutā kursējot pretējā virzienā (otrā pietura - "Štolderi"). Minētā maršruta reiss plkst.16.30 no Preiļu autoostas piektdienās tiks arī izpildīts pretējā virzienā nekā līdz šim (turpmāk otrā pietura būs "Štolderi"), bet reiss plkst.14.43 no Preiļu autoostas tiks slēgts pavisam.

Atsaucoties Varakļānu novada pašvaldības rosinājumam, tiek mainīts nosaukums pieturai "Stirnienes skola" - turpmāk tā būs "Stirnienes muiža", līdz ar to reģionālās nozīmes autobusu maršruta Nr.5713 Preiļi-Varakļāni pasažieriem turpmāk būs redzams jaunais apzīmējums.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos nodrošina SIA "Tukuma auto". Izmaiņas Autotransporta direkcija saskaņojusi ar Zemgales, Vidzemes un Latgales plānošanas reģioniem.

Atstājiet komentāru