2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Par Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāju izraudzīta pilsētas vēstures muzeja speciāliste Ilona Vilcāne

Par Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāju izraudzīta pilsētas vēstures muzeja speciāliste Ilona Vilcāne

Par Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāju izraudzīta pilsētas vēstures un lietišķās mākslas muzeja speciāliste Ilona Vilcāne, liecina Preiļu novada pašvaldības informācija.

Vilcāne līdz šim bijusi Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja speciāliste vēstures jautājumos, kur viņas pienākumi bijuši tieši saistīti ar kultūras mantojuma aizsardzības jomu. Šajā laikā Vilcāne padziļināti pievērsusies arī Preiļu muižas un pils vēstures izpētei, sekojusi līdzi kompleksa un pils attīstībai.

Vilcānes profesionālā kompetence celta Latvijas Kultūras akadēmijā profesionālās pilnveides kursos. Savukārt kā sabiedrisko attiecību speciāliste viņa piedalījusies "Interreg V-A" Latvijas - Lietuvas programmas 2014.-2020.gadam pārrobežu sadarbības projektā "Vides kvalitātes uzlabošanas pasākumi publiskajās ūdenstilpnēs Latvijā un Lietuvā", kas ļāvis iedziļināties bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas jautājumos vēsturiskajos parkos. Vilcānei ir bakalaura grāds vēsturē un maģistra grāds valodniecībā.

Raugoties uz to, kā vērtē turpmāko darbību muižas kompleksā un parkā, Vilcāne stāsta, ka pēdējos gados jau ir paveikts ļoti liels darbs Preiļu muižas kompleksa un parka apsaimniekošanā. Tāpēc arī turpmāk, attīstot parku un muižas kompleksu kā vietu cilvēkiem - gan tūristiem, gan vietējai kopienai -, liela uzmanība, viņasprāt, jāpievērš muižas kompleksa unikalitātes saglabāšanai un izcelšanai. Īpaši aktuāls esot jautājums par pils tālāko attīstību, kura risināšanā Vilcāne gatava aktīvi iesaistīties.

Jau ziņots, ka janvārī Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde izsludināja atklātu konkursu Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāja amatam.

Līdzšinējā Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāja Sanda Čingule-Vinogradova, kas ir arī šīs struktūrvienības izveidotāja, darbu uzteica pēc pašas vēlēšanās, jo nolēma mainīt darbības sfēru. Ar viņu darba attiecības tika izbeigtas jau 2022.gada 30.novembrī, informēja pašvaldībā. Čingule-Vinogradova ir socioloģe un ekonomikas zinātņu doktore.

Gada nogalē Kultūras un tūrisma pārvaldē kopā ar pašvaldības vadību notika diskusijas par šo amatu, lai skaidri definētu sagaidāmo rezultātu. Līdz jauna vadītāja atrašanai visi koordinējošie jautājumi par parka kompleksu tika uzticēti Kultūras un tūrisma pārvaldei, savukārt saimnieciskie - parka komandai dārznieces vadībā.

Komentāri (0-2/2)

  • Ieva
    04.03.2023 14:44
    Preiļu pils parks skaistākā vieta Latvijā!
  • Veltiņa
    03.03.2023 19:46
    Apsveicu, Ilonīt!

Atstājiet komentāru