2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Skolēni aicināti “ēnot” SIA “Preiļu slimnīca” darbiniekus

Skolēni aicināti “ēnot” SIA “Preiļu slimnīca” darbiniekus

SIA “Preiļu slimnīca” aicina skolēnus pieteikties Ēnu dienai, kas šogad notiks 6. aprīlī, lai iepazītu interesantās profesijas Dzemdību nodaļā un Rehabilitācijas nodaļā. Ar pieejamajām vakancēm un pieteikšanās kārtību aicinām skolēnus iepazīties mājaslapā https://enudiena.lv/vakances.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia (JA Latvia) reģistrēta preču zīme.

Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum. Programmas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem savukārt tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Ēnotājam ir iespēja pieteikties vienlaicīgi tikai uz 1 vakanci. Ja to noraida vai Ēnu devējs neapstiprina konkrētā periodā, skolēnam atveras jauna iespēja pieteikties vakancēm. Katru reizi var pieteikties tikai uz 1 vakanci, līdz ar to izvēle jāveic rūpīgi. Pirms tam iesakām iepazīties ar plašo vakanču piedāvājumu un atzīmēt pie favorītiem tās vakances, kas interesē visvairāk un tad izvēlēties 1 vakanci, kurai pieteikties un sniegt pārdomātu motivāciju.

Jāpiebilst, ka SIA “Preiļu slimnīca” ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Preiļu novadā pēc apgrozījuma, peļņas un darbinieku skaita. Priecāsimies Tevi redzēt pie mums Preiļos, Raiņa bulvārī 13, lai Tu varētu paplašināt redzesloku un gūt priekšstatu par konkrētām profesijām.

Papildus jautājumu vai neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar SIA “Preiļu slimnīca” sabiedrisko attiecību speciālistu Rolandu Nagli (rolands.naglis@preiluslimnica.lv vai 26173320).

 Avots: preili.lv

Atstājiet komentāru