2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Preiļi ietērpušies īpašā svētku rotā,  izsludināts Ziemassvētku noformējuma konkurss, notiek pasākumi

Preiļi ietērpušies īpašā svētku rotā, izsludināts Ziemassvētku noformējuma konkurss, notiek pasākumi

Tuvojoties Ziemassvētkiem  Preiļu pilsētā tiek uzstādīts pilsētvides noformējums. 

11. decembrī līdz ar tumsas iestāšanos akcijā “Katru gad` no jauna” tika iedegta egle Svētku laukumā. Preiļu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns uzrunāja klātesošos, vēlot saglabāt ticību brīnumiem un gaismai katrā no mums. Sveiciens video formātā skatāms arī sociālā tīkla facebook.com platformā.  

Svētku noskaņas paspilgtināšanai, pilsētas vēsturiskajā centrā pie grāmatu nama šogad pēc vairāku gadu pauzes atkal tiek uzstādīta egle. No 21. decembra līdz 4. janvārim šajā laukumā līdzās tur jau iemājojušiem sniegavīriem būs vērojama neparasta gaismu instalācija. 

Ziemassvētku noformējumu konkurss

Lai veicinātu iedzīvotāju piederības sajūtu Preiļu novadam un motivētu novērtēt, kā katras mājas un uzņēmuma Ziemassvētku noformējums veido kopējo novada tēlu, Preiļu novada dome izsludina skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursu “Skaistākais Ziemassvētku noformējums”. 

Noformēto objektu dalībai konkursā var pieteikt no 14. līdz 22.decembrim vērtējamā objekta pārstāvis vai jebkura cita fiziska vai juridiska persona trīs kategorijās: privātmāju noformējums; uzņēmumu un sabiedrisko ēku noformējums; valsts un pašvaldības iestāžu ēku noformējums. Konkursam var pieteikties elektroniski, sūtot pieteikuma veidlapu un īsu video, kur redzams noformējums, uz Preiļu novada pašvaldības e-pasta adresi dome@preili.lv. Ar konkursa nolikumu var iepazīties www.preili.lv. 

Kultūras aktualitātes Preiļu novadā šajā nedēļā

16. decembrī plkst. 16.00 pie Rožkalnu pagasta pārvaldes (Saules ielā 16, Rimicānos) notiks lielās egles iedegšana "Eglīšu rūķi"!  Katrs ir aicināts pievienoties aktīvajām “Dzīves virpulī” dāmām un  lustīgajiem Večerinkas  muzikantiem, fotografēties ar Ziemassvētku vecīti, baudīt konfektes un citus svētku gardumus un piedalīties aktivitātēs.

17. decembrī  19.00 svētku egles iedegšanas pasākums Galēnos pie Kultūras nama, lustēs “Galēnu ritentiņi”, darbosies “Rūķu darbnīca”, par jautrību gādās amatierteātris “Puncuļīši”.  Katrs tiek aicināts paņemt līdzi kādu eglītes mantiņu. 

Savukārt, 18.decembrī18.00 notiks Adventes pasākums „Kā sadzirdēt Dieva balsi”. Īpašie viesi: Tēvs Dmitrijs Artjomovs no Daugavpils Jēzus sirds baznīcas  un Vidsmuižas draudzes prāvests Aivars Kursītis. Ziemassvētku dziesmas izpildīs grupa “Ritentiņi”. Darbosies ziemassvētku tirdziņš, kur varēs iegādāties dažādus mājsaimniecību ražojumus.

18. decembrī 12.00 Saunas tautas namā notiks Ziemassvētku pasākums pirmskolas vecuma bērniem. Kopā ar Rūķi un Sivēntiņu tiks rotāta un iedegta Ziemassvētku eglīte, tiks dziedāts, dejots, minētas mīklas un kopīgi sagaidīts Ziemassvētku vecītis.

 Lielās Egles iedegšana laukumā pretī skolai 18. decembrī no plkst. 15.00  notiks arī Stabulnieku kultūras namā. Pasākumā būs sastopami arī dziedošie rūķi no Dekšārēm un radošie rūķi no “Kaķu sētas”. 

19. decembrī plkst. 14.00 Vārkavas tautas namā (Kovaļevsku ielā 5, Vārkavā, Vārkavas pag.) Ziemassvētku radošā darbnīca “Ziemassvētkus sagaidot”, un radošo darbu tirdziņš.

21. decembrī plkst. 14.00 - 16.00 un 22. decembrī plkst. 14.00 - 16.00 Preiļu kultūras centra terasē Ziemassvētku vecītis gaidīs ciemos Preiļu pilsētas bērnus, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes.  Katram būs iespēja sasveicināties un nofotografēties ar Ziemassvētku vecīti, un saņemt šī gada Ziemassvētku dāvaniņu.

Līdz 26. decembrim Vecvārkavas estrādē (Upmalas pagasts) no plkst. 16.00 ikviens tiek aicināts apmeklēt “Ziemassvētku brīnumciemu”, kurā lieliem un maziem tiks piedāvāta iespēja atklāt zvaigžņu noslēpumus “Zvaigznāju observatorijā”, klausīties Meža veča pasakas un fotografēties Ziemassvētku fotostūrī. Būs arī dažādi uzdevumi un pārsteigumi, brīnumu un svētku sajūtas radīšanai. 

Dagnija Dudarjonoka, Preiļu novada pašvaldības
 sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru