2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Preiļu novada pašvaldība turpina Preiļu pils atjaunošanu

Preiļu novada pašvaldība turpina Preiļu pils atjaunošanu

Pēc pāris mēnešu pārtraukuma tiek atsākti Preiļu pils atjaunošanas darbi. Jau no 2020. gada Preiļu novada pašvaldība īsteno projektu “Preiļu pils 1.stāva atjaunošana komercdarbības attīstības nodrošināšanai”, informē Preiļu novada sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dudarjonoka.

Projekta ietvaros tiks atjaunots Preiļu pils pirmais stāvs, piemērojot to restorāna un gastronomijas tūrisma pakalpojumu sniegšanai. 2021.gada 10.augustā dome ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums par iepriekš izsludināto iepirkumu procedūru  pārtraukšanu un līguma slēgšanu ar šajos iepirkumos noteiktajiem uzvarētājiem. Šāds lēmums tika pieņemts pamatojoties uz atkārtoti veikto tehniskās dokumentācijas iekšējo auditu, kura gaitā ir konstatētas nepilnības. Lai tās novērstu un veiktu būvdarbus atbilstoši projekta iecerētajam mērķim bija nepieciešama izstrādātā būvprojekta aktualizācija. 

Oktobrī Iepirkumu komisija, pēc aktualizētā būvprojekta saņemšanas, atkārtoti ir izsludinājusi iepirkumus būvdarbu veikšanai Preiļu pils pārbūves 3.kārtā un  pakalpojumu sniegšanai objekta būvdarbu autoruzraudzībā un būvuzraudzībā. Tādējādi tiks turpināti Preiļu pils atjaunošanas darbi, realizējot daļu no būvniecības 3. kārtas darbiem – 1. un 2. posmu, veicot ārējo un iekšējo inženierkomunikāciju tīklu izbūvi un pieslēgumu izveidošanu, ēkas iekšdarbus un telpu izbūvi: sienu un griestu apdari, grīdu izbūvi, ieejas mezgla, kāpņu un iekšējo durvju izbūvi u.c., lai nodrošinātu pirmā stāva funkcionēšanu atbilstoši projekta mērķim.

Atstājiet komentāru