2024.gada 19. marts

Jāzeps

Egils Levits Sēlijā uzsāks diskusiju ciklu par latviešu vēsturiskajām zemēm

Egils Levits Sēlijā uzsāks diskusiju ciklu par latviešu vēsturiskajām zemēm


Piektdien, 10. jūlijā, Valsts prezidents Egils Levits Sēlijā uzsāks Latvijas kultūrvēsturisko zemju apmeklējumu pirms likuma iniciatīvas iesniegšanas Saeimā, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Ar Sēlijas apmeklējumu Valsts prezidents Egils Levits uzsāks diskusiju ciklu par latviešu vēsturiskajām zemēm pirms likuma iniciatīvas iesniegšanas Saeimā, tādēļ Ilūkstes Kultūras namā Valsts prezidentam paredzēta saruna par Sēlijas identitāti un attīstību.

E. Levits arī apmeklēs Raiņa muzeju “Tadenava” Jēkabpils novada Dunavas pagastā un Sunākstē aplūkos par godu Vecā Stendera 300. gadadienai izveidoto “Abeces taku” (arī “Abices taka”), kas izveidota 2014. gadā, un Stenderu dzimtas kapus. Tāpat Valsts prezidents apmeklēs bioloģisko zemnieku saimniecību “Liepas” Aknīstes novadā.

Pirms Sēlijas apmeklējuma, atzīmējot Kokneses fonda biedrības, kas aizsāka ideju par Likteņdārza veidošanu, 15. gadadienas nedēļu, Valsts prezidents Egils Levits un bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga apmeklēs Likteņdārzu, kur iestādīs veltījuma ozolus.

Atstājiet komentāru