2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Krustpils novada pašvaldības nav saņēmusi analīžu rezultātus, kas noteiktu konkrētu zivju bojāejas iemeslu Neretas upē

Krustpils novada pašvaldības nav saņēmusi analīžu rezultātus, kas noteiktu konkrētu zivju bojāejas iemeslu Neretas upē

Saistībā ar informāciju publiskajā telpā par zivju bojāejas iemeslu Neretas upē, Krustpils novada pašvaldība informē, ka šobrīd pašvaldība nav saņēmusi analīžu rezultātus, kas noteiktu konkrētu zivju bojāejas iemeslu, portāla Radio1.lv redakciju informēja Krustpils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Iie.

Krustpils novada pašvaldība, kopš 5. jūnija, kad tika saņemta informācija no iedzīvotājiem par bojāgājušām zivīm, regulāri veic Neretas upes monitoringu. Notiek aktīvas sadarbība ar visiem iesaistītajiem dienestiem un šobrīd tiek gaidīti rezultāti no paņemtajiem upes ūdens paraugiem.

Vides un civilās aizsardzības dienests vēlreiz uzsver, ka nosaukt konkrētu iemeslu zivju bojāejai nav iespējams, jo ir tikai pieņēmumi un ir jāsagaida visi analīžu rezultāti, lai spētu izdarīt secinājumus. Tāpat būtiski ir saprast, ka informācija par iespējamo piesārņojumu upē līdz pašvaldībai un attiecīgajām iestādēm nonāca ar trīs dienu kavēšanos, kas ir salīdzinoši liels laika posms un iespējamais piesārņojums jau varēja būt aizplūdis tālāk, pa upes gultni.

Krustpils novada pašvaldība izsaka pateicību visiem dienestiem un iestādēm par sadarbību un ceram, ka kopīgiem spēkiem spēsim noteikt piesārņojuma avotu un vainīgos sauktu pie atbildības pēc likumā noteiktās kārtības, lai atkārtoti nerastos šāda situācija Neretas upē vai jebkurā citā ūdens tilpnē Krustpils novadā.

Atstājiet komentāru