2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Lai veicinātu vietējās lauku ekonomikas attīstību, Krustpils novadā apzinās amatniekus un mājražotājus

Lai veicinātu vietējās lauku ekonomikas attīstību, Vīpes amatniecības centrs “Māzers” aicina atsaukties Krustpils novada amatniekus un mājražotājus, kas savu produkciju un pakalpojumus gatavi piedāvāt plašākai publikai.

Amatniecības centrs “Māzers” un Krustpils novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jauna informatīvā bukleta un datubāzes izveides, kurā tiks apkopota informācija par vietējo preču un pakalpojumu sniedzējiem gan tradicionālajās, gan mūsdienu amatniecības nozarēs, iekļaujot tādas jomas kā kokapstrāde, aušana, datordizains, mājražošana un citas.

Kā atzīst Vīpes amatniecības centra “Māzers” vadītāja Inese Bramane, šādu datu apkopojuma ļoti trūkst: “Ir meistari, par kuriem mēs zinām un viņu produkciju varam ieteikt, taču noteikti amatnieku Krustpils pusē ir daudz vairāk. Šobrīd interese par vietējiem ražojumiem palielinās, sevišķi kokamatniecības izstrādājumiem, mājražojumiem un tautastērpiem. Dažkārt ir situācijas, kad cilvēki vēršas amatniecības centrā pēc informācijas, bet mums nav ko ieteikt.”

Arī audēja Aiga Kjazja atzīst, ka šāda informācijas apkopošana būtu noderīga: “Aužu pēc pasūtījuma. Bieži vien klients jau mani zina vai kāds mani ir ieteicis. Ar reklāmu pašlaik nodarboties nesanāk laika. Amatnieku buklets būtu lieliska vizītkarte, ko iedot potenciālajiem klientiem. Arī gadatirgos pasūtījumu dēļ iepriekš neesmu daudz piedalījusies, taču labprāt iesaistītos  kopējā pārstāvniecībā – tā būtu iespēja vairākiem amatniekiem izrādīt savas prasmes un darinājumus. Turklāt kopīgā stendā katrs var piedalīties kaut ar dažiem darbiem.”

Nākotnē plānots domāt, kā veicināt vietējo amatnieku un mājražotāju atpazīstamību. Viena no iecerēm ir izveidot kopīgu pārstāvniecību, piedāvājot amatnieku izstrādājumus gadatirgos un izstādēs. Tāpat amatniecības centrs vēlas attīstīt ne vien tradicionālo prasmju apgūšanu, bet meklēt iespējas arī dažādu profesionālo semināru norisei mārketingā un tūrismā, kas būtu noderīgas tieši mazajiem uzņēmējiem un individuālā darba veicējiem.

Aicinām Krustpils novada amatniekus, mājražotājus un tūrisma pakalpojumu sniedzējus aizpildīt aptaujas anketu (https://ej.uz/amatniekiem)! Aptaujā iegūtie dati tiks izmantoti amatnieku un mājražotāju datubāzes veidošanai, lai veicinātu to atpazīstamību un sadarbības iespējas.



Sagatavoja Jānis Dzimtais
Vīpes amatniecības centrs ,,Māzers”

Atstājiet komentāru