2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Aizkrauklē pašizolācijā septiņi policisti

Aizkrauklē pašizolācijā septiņi policisti

Pēc kāda Valsts policijas (VP) Aizkraukles iecirkņa darbinieka saslimšanas ar Covid-19 pašizolācijā nonākuši vēl seši viņa kolēģi. Lai arī viņiem analīzes vīrusa klātbūtni neuzrādīja, visi seši pēdējās nedēļās bijuši ciešā kontaktā ar saslimušo policistu. Iecirkņa priekšnieks Latvijas Televīzijai (LTV) apstiprināja, ka, par spīti septiņu darbinieku iztrūkumam, iecirknis spēj darbu turpināt ārkārtējās situācijas laikā nepieciešamajā paaugstinātas gatavības režīmā, informē sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Tieši pirms mēneša – 16. martā – kāds VP Aizkraukles iecirkņa darbinieks atgriezās no ārzemēm. Divas nedēļas viņš pavadīja pašizolācijā un tad, tā kā nekādu veselības problēmu viņam nebija, viņš devās uz darbu. Bet šim policistam ir vēl arī otra nodarbošanās – viņš ir Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) autovadītājs. Un vēl pēc nedēļas viņš devās uz šo savu otru darbavietu, kur viņam tāpat kā tagad visiem NMPD darbiniekiem veica Covid-19 analīzes, un tās izrādījās pozitīvas.

NMPD auto un telpas, kurās saslimušais strādāja, ir dezinficētas, un tuvākie kolēģi – pašizolācijā. Tas pats arī VP Aizkraukles iecirknī, kur inficētais satiksmes uzraudzības rotas inspektors pēc pašizolācijas perioda beigām bez kādiem slimības simptomiem strādāja ilgāk nekā nedēļu.

VP Aizkraukles iecirkņa ēka nav pārāk liela. Iecirkņa priekšnieks Renārs Dreijers stāstīja – par inficētā policista kontaktpersonām noteikti seši viņa kolēģi.

"Viņiem arī noteikta pašizolācijas dotajā brīdī ir. Simptomu nevienam nav, viņi arī ir nodevuši analīzes un visiem ir negatīvas. Un plus vēl mēs organizējam arī komplekso nodošanu Aizkraukles iecirknī, un [ašlaik, cik amatpersonas ir saņēmušas rezultātus, tik visiem ir negatīvas atbildes. (..) 46 [darbinieki analīzes] nodevuši ir klātienē, un vēl daži devās atsevišķi uz medicīnas teltīm," stāstīja Dreijers, norādot – iecirkņa darbs nav paralizēts.

Kopumā Aizkraukles iecirknī ir 80 darbinieku. Tas, tāpat kā VP visā valstī, ārkārtējās situācijas laikā strādā paaugstinātas gatavības režīmā un uzrauga, vai novada iedzīvotāji ievēro pašizolācijas un karantīnas noteikumus.

Atstājiet komentāru