2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils novads piešķir naudu bērnu ēdināšanai ārkārtējās situācijas laikā

Jēkabpils novads piešķir naudu bērnu ēdināšanai ārkārtējās situācijas laikā

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā Jēkabpils novada dome 8. aprīļa ārkārtas sēdē nolēma nodrošināt materiālo atbalstu ēdināšanai 20 eiro vērtībā katru mēnesi katram Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā deklarētajam izglītojamajam - pirmsskolas izglītības iestāžu bērniem, ja bērns klātienē neatrodas izglītības iestādē, un 1.-12. klašu izglītojamajiem, neatkarīgi no izglītojamā izglītības ieguves formas vai vietas, portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils novada pašvaldība.

Tiem skolēniem no 1. līdz 9. klasei, kuru ģimenei ir piešķirts trūcīgas, maznodrošinātas un/vai daudzbērnu ģimenes statuss, tiks piešķirts atbalsts pārtikas pakas iegādei, pārējiem izglītojamajiem no pirmsskolas līdz 12. klasei – kupons pārtikas preču iegādei.

Materiālo atbalstu ēdināšanai piešķir periodā līdz valstī noteiktās ārkārtējās situācijas beigām, bet ne ilgāk par 2019./2020. mācību gada beigām, tātad – šī gada aprīlī un maijā. Pēc iesnieguma saņemšanas no bērna likumiskā pārstāvja, atbalsts tiek piešķirts par abiem mēnešiem reizē, sniedzot iespēju saņemt pārtikas paku vai izsniedzot divus kuponus pārtikas preču iegādei, kuri jāatprečo konkrētajā mēnesī (aprīlī vai maijā).

Iesniegums jāiesniedz klātienē attiecīgajā pagasta pārvaldē, kurā persona deklarēta, sākot ar 2020. gada 16. aprīli.

Kuponus pārtikas preču iegādei varēs atprečot visos Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā esošajos pārtikas veikalos. Protams, iesākām tomēr iepriekš pajautājot pārdevējam, lai nerastos kādi pārpratumi.

Vienā reizē jāizmanto visa kuponā norādītā summa. Ja izvēlēto pārtikas preču vērtība pārsniedz 20 eiro, bērna likumiskais pārstāvis pats sedz pārmaksāto summu.

Ar pilnu domes lēmumu var iepazīties pašvaldības mājaslapā – jekabpilsnovads.lv, šeit arī pieejama iesnieguma veidlapa.

Komentāri (0-3/3)

  • Lily
    16.04.2020 14:27
    Labi, ka vēl tik. Ja Jēkabpils pilsētas domē pirmie nebūtu izdomājuši, ka jāizmaksā pabalsts savējiem, tad neviens tuvējā apkārtnē vispār neko nesaņemtu. Bet tagad bija spiesti maksāt, jo kā tad vieniem maksās, bet citiem nē.
  • Viesis
    16.04.2020 07:23
    Tak sakiet Paldies un ņemiet par labu!!
  • Viesis
    15.04.2020 17:57
    Kāpēc tikai 20 eiro?

Atstājiet komentāru