2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Traģiskais negadījums noticis Aknīstē, kur vējš nolauzis koku, tas uzkritis vieglajai automašīnai, kā rezultātā gājuši bojā divi cilvēki

Traģiskais negadījums noticis Aknīstē, kur vējš nolauzis koku, tas uzkritis vieglajai automašīnai, kā rezultātā gājuši bojā divi cilvēki

Spēcīgajā vētrā, kas šonakt plosās Latvijā, ir gājuši bojā divi cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Traģiskais negadījums noticis Aknīstē, kur vējš nolauzis koku, tas uzkritis vieglajai automašīnai, kā rezultātā gājuši bojā divi cilvēki.

Laika posmā no pulksten 16 līdz pulksten 22.01 VUGD saņēmis 99 izsaukumus saistībā ar vēja radītiem postījumiem.

Vēl pirms aptuveni stundas dienests visvairāk izsaukumus par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem saņēmis Liepājā, Nīcas un Priekules novados.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis sarkano brīdinājumu, norādot, ka ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu, nakts pirmajā pusē, jūras piekrastē saglabāsies vēja brāzmas līdz 33-35 metriem sekundē (m/s), bet nakts otrajā pusē līdz 25 m/s.

Līča piekrastē brāzmas sasniegs 20-23 m/s, bet nakts vidū līdz 25-30 m/s. Iekšzemes teritorijās vakarā un arī naktī uz piektdienu gaidāmas vēja brāzmas līdz 25 m/s.

Piektdien no rīta vējš pierims brāzmās līdz 15-18 m/s.

Savukārt Rīgā dienvidrietumu, rietumu vējš ceturtdienas vakarā saglabāsies brāzmās līdz 20-23 m/s. Nakts pirmajā pusē vējš pastiprināsies brāzmās līdz 25-28 m/s. No rīta vējš pierims brāzmās līdz 15-18 m/s.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru