2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

VUGD statistika: Jelgavā traģisks ugunsgrēks, Koknesē  no auto atbrīvo trīs cilvēkus, Pļaviņās no Daugavas izceļ automašīnu

VUGD statistika: Jelgavā traģisks ugunsgrēks, Koknesē no auto atbrīvo trīs cilvēkus, Pļaviņās no Daugavas izceļ automašīnu

Pagājušajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 31.janvāra plkst. 6.30 līdz 3.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 19 izsaukumus, no tiem sešus uz ugunsgrēka dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, Radio1.lv informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Piektdien plkst. 22.09 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novadā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pusotrstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu. Ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka ēkas pārmeklēšanu un uzreiz atrada divus bojā gājušos un pēc neilga laika tika atrasts vēl viens bojāgājušais. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Dzēšanas darbos piedalījās Jelgavas un Dobeles ugunsdzēsēji glābēji ar trīs autocisternām un tie noslēdzās plkst. 01.57.

Sestdien no rīta plkst. 05.52 Jelgavas un Kalnciema ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Līvbērzes pagastu, kur pusotrstāva koka dzīvojamai mājai dega bēniņi, jumta konstrukcijas un starpstāvu pārsegums 200 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas bija evakuējušies divi cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 14.03.

Sestdien plkst. 08.35 VUGD saņēma informāciju, ka Kokneses novada Kokneses pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka avarējušā automašīnā bija atradušies trīs cilvēki. Viens no tās bija izkļuvis pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Mašīnas aizmugurē esošais cilvēks nevarēja no tās izkļūt, jo durvis bija deformētas. Savukārt, trešais cilvēks bija iespiests. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību cilvēkus atbrīvoja no avarējušās automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza plkst. 10.36. 

Svētdien vakarā Pļaviņu un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Fabrikas ielu Pļaviņās, kur vieglā automašīna atradās upē Daugava. Ar glābšanas automobiļa manipulatora palīdzību ugunsdzēsēji glābēji automašīnu izcēla no upes. Cilvēki tajā neatradās.

Atstājiet komentāru