2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Līvānu novada pašvaldība atbalsta Vīpes, Rožkalnu un Upmalas pagastu pievienošanu novadam

Līvānu novada pašvaldība atbalsta Vīpes, Rožkalnu un Upmalas pagastu pievienošanu novadam

Līvānu novada pašvaldība, sniedzot savu vērtējumu par likumprojektu “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums”, atbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ieceri saglabāt Līvānu novadu kā atsevišķu pašvaldību.

Taču vienlaikus Līvānu novada domes deputāti norāda, ka ir izskatāms un atbalstāms vairāku kaimiņu pagastu iedzīvotāju izteiktais viedoklis un vēlme pievienoties novadam.

Vēlmi pievienot Līvānu novada administratīvajai teritorijai savu pagastu administratīvās teritorijas izteikuši Krustpils novada Vīpes pagasta iedzīvotāji, kā arī Vārkavas novada Rožkalnu pagasta un Upmalas pagasta iedzīvotāji.

Iedzīvotāju aicinājums pamatots ar šo apdzīvoto vietu funkcionālo un ekonomisko sasaisti ar administratīvo centru Līvānos un šo teritoriju ģeogrāfisko atrašanos tuvāk Līvāniem nekā Preiļiem vai Jēkabpilij. Tāpat tās vēsturiski ietilpa Līvānu pagastā, turklāt pašlaik šajās apdzīvotajās vietās un ciemos dzīvojošie iedzīvotāji izmanto izglītības, sociālos un citus pakalpojumus Līvānos. 

Informācija par lēmumu nosūtīta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Ministru kabinetam, Latvijas Pašvaldību savienībai, Vārkavas novada un Krustpils novada pašvaldībām.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-1/1)

  • Marta
    20.01.2020 20:04
    Žēl, ka Atašieni nevar pievienot

Atstājiet komentāru