2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Izglābj Pļaviņu novadā nelaimē nokļuvušu govi un Aizkrauklē kaķi (FOTO)

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 3.janvāra plkst. 6.30 līdz 6.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 13 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Naktī no sestdienas uz svētdienu plkst. 00:32 VUGD saņēma informāciju, ka Kandavas novada Vānes pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu neapsaimniekotai ēkai deg piebūve un jumts 80 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās Tukuma, Kandavas un Sabildes ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Zantes brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums un tie noslēdzās plkst.  04:46.

Svētdien plkst. 12:35 Pļaviņu un Ērgļu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Pļaviņu novada Vietalvas pagastu, kur mūra kūts ēkas 1.stāvā dega salmi 10 m2 un 2.stāvā – griesti un jumta konstrukcijas 24 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 15:16.

Piektdien Pļaviņu novada Vietalvas pagastā ugunsdzēsēji glābēji kopā ar vietējiem iedzīvotājiem no purvainas vietas izcēla iestigušu govi. 

Piektdien uz VUGD Aizkraukles daļu saimnieks atnesa kaķēnu, kuram ķepa bija iesprūdusi dušas notekcaurules režģī. Ugunsdzēsēji glābēji ar roku rīku palīdzību kaķēna ķepu atbrīvoja.

Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore
Foto: VUGD

Atstājiet komentāru