2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Krustpils novadu apmeklē konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” vērtēšanas komisija (FOTO)

Trešdien, 27.novembrī Krustpils novadu apmeklēja konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” komisija, lai klātienē iepazītos ar pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem ģimenēm ar bērniem.

Krustpils un Iecavas novadi Zemgalē ir izvirzīti konkursa finālam un šobrīd savstarpēji konkurē par uzvarētāja titulu reģionā.

Sarunā ar Radio1.lv Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs sacīja, ka Kūku ciema bibliotēkā  konkursa komisija iepazinās ar pašvaldības sagatavoto prezentāciju, kur faktos, skaitļos un attēlos tika rādīts un stāstīts par pakalpojumiem, pasākumiem un objektiem, ko pašvaldība nodrošina ģimenēm ar bērniem, bērniem un jauniešiem.

Klātienē konkursa komisija iepazinās ar Kūku pagasta Kūku ciema infrastruktūru un biedrību īstenoto projektu, Sūnu pamatskolas un Sūnu pirmsskolas izglītības iestādi. Viens no īstenotajiem projektiem, ko komisija apskatīja Kūku ciemā bija bērnu autoskolas laukums, kur gan ar mehāniskiem, gan elektriskiem transporta līdzekļiem bērni var apgūt braukšanas pamatprasmes. Otrs objekts, ko konkursa komisija apmeklēja klātienē bija Vīpes pagasta jauniešu aktīvās atpūtas laukums un amatniecības centrs “Māzers”.

Kārlis Pabērzs piebilda, ka komisiju interesēja arī pašvaldības grāmatvedība un dokumentācija saistībā ar konkursa tematiku.

Jau ziņots, ka Valsts reģionālās attīstības aģentūra, kā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” sekretariāts, kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju konkursa trešajai kārtai Zemgales plānošanas reģionā izvirzīja Krustpils novadu un Iecavas novadu. Savukārt Kurzemes plānošanas reģionā – Grobiņas novada pašvaldība un Ventspils pilsētas pašvaldība; Latgales plānošanas reģionā – Ludzas novada pašvaldība un Līvānu novada pašvaldība; Rīgas plānošanas reģionā – Ādažu novada pašvaldība un Stopiņu novada pašvaldība; Vidzemes plānošanas reģionā – Cēsu novada pašvaldība un Smiltenes novada pašvaldība.

Vērtēšanas komisija patlaban apmeklē katru otrajai kārtai izvirzīto pašvaldību, tiekoties klātienē ar pašvaldības vadību un iepazīstot tuvāk novadus. 16.decembrī svinīgā pasākumā tiks paziņoti konkursa uzvarētāji katrā plānošanas reģionā.

Foto: Krustpils novada pašvaldība/ Justīne Iie

Atstājiet komentāru