2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Krustpils novada pašvaldības atbalstu 3000 eiro apmērā ieguvusi sulu spiešanas ideja

Krustpils novada pašvaldības atbalstu 3000 eiro apmērā ieguvusi sulu spiešanas ideja

Krustpils novada pašvaldības atbalstu uzņēmējdarbībai 3000 eiro apmērā iegūs sulu spiešanas biznesa idejas autori no Krustpils pagasta, lēmusi novada dome.

  Krustpils novada pašvaldība, lai sekmētu uzņēmējdarbības attīstību un fizisko personu projektu atbalstu uzņēmējdarbības sākšanai novadā, izsludināja konkursu uzņēmējdarbības atbalstam "Lēciens biznesā". Pašvaldībā saņemti divu pretendentu konkursa pieteikumi. Abi pieteikumi atbilda konkursa nolikuma prasībām, un vērtēšanas komisija abus pretendentus otrajā kārtā uzaicināja klātienē sniegt prezentācijas.

Viena biznesa ideja, kuru pieteica pretendents no Atašienes pagasta, bija par nojumes iegādi, kas nepieciešama ērtai tūristu uzņemšanai un informatīvu materiālu izvietošanai, filmu demonstrēšanai un bērnu radošo darbu nodarbēm, lai tas nebūtu jādara zem klajas debess. Savukārt otra biznesa ideja no Krustpils pagasta bija par sulu spiešanas apjoma palielināšanu, roku darba atvieglošanu un sulu spiešanas pakalpojuma sniegšanu. 

Pēc abu biznesa ideju prezentācijām komisijas locekļi atbilstoši konkursa vērtēšanas kritērijiem veica vērtēšanu, piešķirot katrai punktus. Lai iecere varētu pretendēt uz pašvaldības finansējumu, biznesa idejai bija jāsaņem vismaz 30 punktu. Pirmā ideja saņēma 19,5 punktus, tādēļ neguva atbalstu, bet otrā iecere saņēma 37 punktus, pretendentam iegūstot tiesības saņemt finansējumu.

Ņemot vērā vērtēšanas komisijas viedokli, dome lēma piešķirt 3000 eiro projektam "Sulu spiešana (spiedes iegāde)".


 

Komentāri (0-1/1)

  • Liene
    07.11.2019 18:56
    Laba ideja!

Atstājiet komentāru