2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Amatniecības centrā “Māzers” skatāma izstāde “Zemgales keramikas nākotnei”

Amatniecības centrā “Māzers” skatāma izstāde “Zemgales keramikas nākotnei”

Vīpes amatniecības centrā “Māzers” 15. novembrī atklās izstādi “Zemgales keramikas nākotnei”, kurā līdzās profesionālu keramiķu darbiem būs iespēja novērtēt nodarbību audzēkņu prasmes.

Noslēdzoties Latvijas Valsts mežu atbalstītās Zemgales kultūras programmas 2019 projektam ,,Zemgales keramiķu ieguldījums Latvijas keramikā”, Vīpes amatniecības centrā “Māzers” 15. novembrī 15.00 tiks atklāta keramikas darbu izstāde “Zemgales keramikas nākotnei”.

Izstādē būs aplūkojami reģiona profesionālo keramiķu darbi no abiem Daugavas krastiem – Atašienes keramiķes Inetas Dzirkales darbi un Andas un Ievas Svarāņu keramika no Zasas. Līdzās jau atzītu mākslinieču darbiem izstādē varēs aplūkot arī keramikas apmācības audzēkņu darbus, kas tapuši Līvānu mākslinieces Eleonoras Pastares vadībā.

Keramikas izstāde noslēdz projekta ,,Zemgales keramiķu ieguldījums Latvijas keramikā” īstenotās aktivitātes. Projekta ietvaros vairāk nekā 20 cilvēki bez iepriekšējas pieredzes apguva darbu ar mālu profesionālas keramiķes vadībā. Liela daļa no apmācību dalībniekiem bija skolotāji, kas ļauj cerēt, ka apgūtās prasmes būs noderīgas pedagoģiskajā darbā ar skolēniem.

Vīpes amatniecības centrā “Māzers” pēdējo gadu laikā papildināts keramikas aprīkojums – iegādāts elektriskais keramikas ceplis, elektriskā podnieka virpa, kā arī telpas pielāgotas darbam ar mālu. Keramika ir ieņēmusi stabilu vietu amatniecības centra apmācību piedāvājumā un noteikti tiks turpināta arī nākošajā gadā.

Ar izstādi “Zemgales keramikas nākotnei” iesāksies Valsts svētku sarīkojumi Vīpē. Izstādes atklāšana 15. novembrī 15.00, bet 16. novembrī 16.00 Vīpes klubs aicina uz Vara Vētras koncertu ”Viena mirkļa dēļ...”.

Izstāde apskatāma amatniecības centra darba laikā līdz 1. decembrim.


Sagatavoja Inese Bramane
Vīpes amatniecības centra ,,Māzers” vadītāja

Atstājiet komentāru