2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kokneses novada dome atsakās segt zaudējumus Likteņdārzā notikušā koncerta “Saule. Pērkons. Daugava” rīkotājiem

Kokneses novada dome atsakās segt zaudējumus Likteņdārzā notikušā koncerta “Saule. Pērkons. Daugava” rīkotājiem

Kokneses novada pašvaldība nesegs zaudējumus, kas radušies rīkotājiem, organizējot Likteņdārzā koncertu “Saule. Pērkons. Daugava”, lēmusi novada dome.

Koncerts Likteņdārzā noticis augusta beigās, un pēc tā pašvaldībā saņemts biedrības “Latvijai” iesniegums ar lūgumu segt zaudējumus, kas tai radušies, organizējot pasākumu.

Biedrība skaidrojusi, ka izdevumi koncertam sasnieguši 48 244 eiro, bet ieņēmumi par koncertu bijuši 34 026 eiro. Līdz ar to zaudējumi pēc koncerta sasnieguši 14 218 eiro, ko biedrība lūgusi segt pašvaldībai vismaz daļēji.

Ņemot vērā, ka pašvaldības budžetā līdzekļi šādam pasākumam nav ieplānoti, aizvadītajā domes sēdē nolemts nepiešķirt finanšu līdzekļus, lai daļēji segtu biedrības “Latvijai” zaudējumus.

Domes deputāti lēmuši piešķirt 3433 eiro ģimenes atbalsta centram “Dzeguzīte” telpu pielāgošanai klientu vajadzībām, jo ir pieaudzis klientu skaits.

Vēl 2445 eiro piešķirti Bebru pagasta pārvaldei būvprojekta “Virszemes nokrišņu un jumta noteces ūdeņu savākšana un novadīšana Vecbebru ciemā, Bebru pagastā, Kokneses novadā” izstrādei. 2019.gada budžetā pārvaldei šim mērķim jau piešķirti 3000 eiro, taču, precizējot veicamo darbu apjomu un izskatot SIA “Ekolat” cenu piedāvājumu, noskaidrots, ka darbi izmaksās 5445 eiro, tāpēc pārvaldei papildus bija nepieciešami 2445 eiro.

Atstājiet komentāru