2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Līvānos viesojās vairāk kā 30 pasaules valstu vēstnieki

Līvānos viesojās vairāk kā 30 pasaules valstu vēstnieki

24.septembrī ārvalstu vēstnieki ikgadējā reģionālā brauciena ietvaros apmeklēja Līvānus. Reģionālajā braucienā piedalījās vairāk kā 30 Latvijā akreditētie rezidējošie un nerezidējošie ārvalstu vēstnieki un starptautisko organizāciju pārstāvji.

Viesi Līvānos ieradās ar pārceltuvi Dignāja – Līvāni, uz kuras viņus sveica folkloras kopa “Turki”. Līvānu novada Kultūras centrā viesus sagaidja Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods. Tika demonstrētas prezentācijas par Līvānu novadu un SIA “Light Guide Optics International” darbību. Muzikālo priekšnesumu viesiem sniedza koris “Rubus” un folkloras kopa “Ceiruleits”.
 
Turpinājumā viesi apmeklēja Latgales Mākslas un amatniecības centru, kur apskatīja ekspozīcijas “Līvānu stikla muzejs”, “Amatnieki Latgalē 19. – 20. gadsimtā” un stikla pūšanas darbnīcā vēroja stikla pūtēju darbu. Ciemiņi tika aicināti uz vietējo ēdienu un dzērienu degustāciju ("Dubnas un Daugavas akmeņi", zāļu tējas, tradicionālie konditorejas izstrādājumi, siers un citi labumi), kā arī nelielu amatnieku un mājražotāju tirdziņu. Par muzikālo pavadījumu un viesu izkustināšanu rūpējās folkloras kopa “Turki”.
 
Vizītes noslēgumā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs pateicās Līvānu novadām par uzņemšanu. Tālāk viesi devās uz Daugavpili.
 
Līvānu novada domes vadība pateicas visiem augsto viesu uzņemšanā iesaistītajiem (Līvānu novada Kultūras centra, Latgales Mākslas un amatniecības centra un Līvānu novada domes darbiniekiem, korim “Rubus”, folkloras kopai “Ceiruleits”, SIA “Bork”, IK “Sipres”, SIA “Ganpekri”, SIA "GLEAR" (Jersikas čipsi), amatniekiem un mājražotājiem, SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” un Jersikas pagasta pārvaldei). Īpaši liels paldies Marikai Rudzītei-Griķei, folkloras kopai “Turki” (kopas vadītāja Terēzija Rubene), Zanei Praņevskai, pārceltuves Dignāja – Līvāni īpašniekiem un Aivaram Cirsim.
 
Ārlietu ministrija tradicionāli organizē reģionālos braucienus ārvalstu vēstniekiem un viņu dzīvesbiedriem, lai sniegtu vispusīgu ieskatu par kādu Latvijas reģionu un vienlaikus veicinātu Latvijas un ārvalstu sadarbību tūrisma, izglītības, uzņēmējdarbības un kultūras jomā. 2018.gadā reģionālajā braucienā vēstnieki iepazina Kurzemes reģionu.
 
Avots: livani.lv

Atstājiet komentāru