2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Pļaviņu novadā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

Pļaviņu novadā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 13.septembra plkst. 6.30 līdz 16.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 25 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Šorīt, plkst. 07:31, VUGD saņēma ifnormāciju, ka Iecavā, Sila ielā, no neapsaimniekotas ēkas redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu neapsaimniekotā ēkā deg kāpņu telpa 45 m2 platībā. Plkst. 08:03 ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota, bet dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 08:28. Tajos piedalās seši ugunsdzēsēji glābēji ar divām autocisternām.

Piektdien, plkst. 17:38, VUGD saņēma informāciju, ka Pļaviņu novadā no divstāvu dzīvojamās mājas loga nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, Pļaviņu un Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem, vannas istabā deg sadzīves mantas 3 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, pārmeklējot dzīvokli, tajā atrada bojāgājušo. 

VUGD aicina iedzīvotājus savu mājokli aprīkot ar dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās mājokļa iemītniekus vai kaimiņus par telpā izveidojušos sadūmojumu. Tas ļaus savlaicīgi izsaukt ugunsdzēsējus glābējus un pašiem izglābties.

Setdien, plkst. 17:13, Dobeles, Auces un Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dobeles novada Penkules pagastu, kur dega dzīvojamās mājas mansarda stāvs pilnā 80 m2 un mājai piebūvēts šķūnis 20 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas bija evakuējušies trīs cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 23:37.

Sestdien, plkst. 19:50, VUGD saņēma informāciju, ka Kalnciemā atvērta tipa angārā deg koka izstrādājumi un angāra jumts. Kopējā degšanas platība bija 55 m2. Degošā materiāla pārkraušanā tika iesaistīta arī uzņēmuma tehnika. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 23:18.

VUGD aizvadītajās diennaktīs saņēma piecus izsaukumus uz spēcīgā vēja radīto seku likvidēšanas darbiem. Ceļa braucamā daļa no nolūzušiem kokiem atbrīvota Tukuma novada Irlavas pagastā, Jaunjelgavā, Jaunajā ielā, Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā, Iecavā E.Virzas ielā un Vecumniekos Rīgas ielā. 


Plašākai informācijai: 
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā

Atstājiet komentāru