2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Pļaviņu novadā dega šķūnis un zaru kaudze

Pļaviņu novadā dega šķūnis un zaru kaudze

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.septembra plkst. 6.30 līdz 12.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma deviņus izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu un četrus uz glābšanas darbiem.

Plkst. 16:07 VUGD saņēma informāciju, ka Pļaviņu novada Vietalvas pagastā deg šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, Pļaviņu un Ērgļu ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka šķūnis deg pilnā 144 m2 platībā un tajā esošie 12 m3 malkas. Blakus šķūnim dega arī zaru kaudze 10 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 19:39.  

Vakarā Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lāču ielu Jelgavā, kur vienstāvu pirtij dega siena 0,3 m2 platībā. Savukārt pusnaktī Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rīgas ielu Jelgavā, kur deviņstāvu mājas vienā no dzīvokļa virtuvēm bija piededzis uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji tajā cilvēkus neatrada. 

VUGD atgādina, ka gatavojot ēdienu uz plīts, to nedrīkst atstāt bez uzraudzības! 

Vakar Krustpils novada Atašienes pagastā uz ceļa braucamās daļas bija nokritis koks. Ugunsdzēsēji glābēji ar motorzāģi koku sazāģēja un brauktuvi atbrīvoja. 

Plašākai informācijai: 
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā

Atstājiet komentāru