2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Līvānu novadā nodeg graudu kalte

Līvānu novadā nodeg graudu kalte

Līvānu novadā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks graudu kaltē, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Līvānu novada Sutru pagastu, kur no graudu kaltes bija redzamas liesmas.

Notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg graudu kalte.

Lai gan ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš un ēkas konstrukcijas, mazāk nekā divu stundu laikā ugunsdzēsējiem izdevās liesmas ierobežot un ugunsgrēku lokalizēt.

Ap plkst.22.30 vakarā ugunsgrēks tika likvidēts. Kopējā degšanas platība bija 350 kvadrātmetru.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, koka dobums, ārdurvis, meža zemsedze, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs garāžas, divas dārza mājas un dzīvojamā māja.

Īsi pirms plkst.20 glābēji tika izsaukti uz Jēkabpils novada Ābeļu pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā un jau vairākas stundas nevarēja no tā izkļūt.

Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus un uzturot sakarus ar cilvēku pa telefonu, viņam tika norādīts pareizais virziens izejai no meža un stundas laikā cilvēks tika atrasts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus: 19 – uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 – uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru