2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Salas novadā mežā apmaldās divi sēņotāji

Salas novadā mežā apmaldās divi sēņotāji

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.augusta plkst. 6.30 līdz 15.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma astoņus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Plkst. 09:40 VUGD saņēma informāciju, ka Salas novada Salas pagastā mežā bija sēņojuši trīs cilvēki, no kuriem divi apmaldījās. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji ieslēdza autocisternas skaņas signālu un sazvanīja apmaldījušos cilvēkus. Tā kā viņi ļoti vāji dzirdēja skaņas signālu, ugunsdzēsēji glābēji viņiem pabrauca pretī pa meža ceļu. Sēņotāji tika atrasti apmēram divu kilometru attālumā no vietas, kur viņi bija atstājuši savu automašīnu. 

Plkst. 17:00 Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Cukura ielu Jelgavā, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma bija nepieciešams ar roku rīku un absorbenta palīdzību sakārtot ceļa braucamo daļu. Ar glābšanas automobiļa palīdzība viena no ceļu satiksmes negadījumā iesaistītajām automašīnām, kas atradās uz jumta, tika nolikta atpakaļ uz riteņiem. 


Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā

Atstājiet komentāru