2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Saukas dabas parkā – pirmais labdarības festivāls «Ogle»

Saukas dabas parkā – pirmais labdarības festivāls «Ogle»

No 12. līdz 13. jūlijam Saukas dabas parka teritorijā pirmo reizi norisinās garīgās veselības un mūzikas festivāls „Ogle”. Festivāla misija ir veicināt sabiedrības garīgās veselības attīstību un izpratni par tās nozīmīgumu cilvēka dzīvē, savukārt festivāla mērķis ir muzikālā un radoši aktīvā gaisotnē izglītot sabiedrību garīgās veselības jomā, lai novērstu depresijas izplatību un samazinātu pašnāvību skaitu Latvijā.

Uz skatuves – zināmākie pašmāju hiphopa mākslinieki – Arturs Skutelis, ansis, „Latgalīšu reps”, „Singapūras satīns”, „Brīvrunu projekts”, „Sudrabu sirds” un citi, savukārt rokmūziku festivālā pārstāvēs „Double Faced Eals”, „Bloody Heels”, „Franco Franco”, „Riga Reggae”, „Blue Jean Serenade”. Kā īpašais viesis festivālā – norvēģu urbānās kultūras mākslinieks „Gunnar The Fifth”, kam šī būs pirmā uzstāšanās Latvijā.

Veselības ministrijas un „Pusaudžu resursu centrs” piedalīsies ar tēmai veltītu telti “Viss ir norm.a” kurā norisināsies meistarklases, lekcijas un sarunas par mentālās veselības tēmām, kā arī būs iespēja individuāli konsultēties ar psihologu un satikt jauniešus, kas paši ir saskārušies ar dažādām grūtībām, un brīvā atmosfērā ir gatavi savā pieredzē dalīties. Savukārt krīzes centrs „Skalbes” festivālā darbosies īpašā teltī, kurā norisināsies meistarklases, lekcijas un diskusijas par garīgās veselības tematiku, kā arī psihologa atbalsts.

Plašajā Saukas dabas parka teritorijā darbosies skeita minirampa, frīsbijs, tetovēšana, kartinga simulātors, virves vilkšana, joga, bērnu stafetes u.c. izklaides.

Festivāls darbojas kā labdarības pasākums, izziņots, ka visa peļņa tiks ziedota organizācijām, kas nodarbojas ar palīdzību grūtībās nonākušiem cilvēkiem.

Saukas dabas parks atrodas Viesītes novadā, Sēlijā. Vairāk informācijas par pasākumu oglefest.lv.

Avots: lsm.lv

Atstājiet komentāru