2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Sestdien Krustpils pagastā autokapsētā degušas vairākas automašīnas

Sestdien Krustpils pagastā autokapsētā degušas vairākas automašīnas

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 24.maija plkst. 6.30 līdz 27.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 22 izsaukumus, 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl četri izsaukumi bija maldinājums.

Piektdien, plkst. 12:43, VUGD saņēma informāciju, ka Pļaviņu novadā, Klintaines pagastā, gar dzelzceļa malu deg sausā zāle. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka gar dzelzceļa sliedēm vairākās vietās kopumā 2000m2 platībā deg sausā zāle, kā arī meža zemsedze un izcirtums 5000m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās Pļaviņu un Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji, kas darbu notikuma vietā pabeidza plkst. 17:13. Meža dzēšanas darbus veica Valsts meža dienesta darbinieki. 

    Sestdien, plkst. 11:18, Jēkabpils un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Krustpils novada Krustpils pagastu, kur auto kapsētā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg trīs vieglo un divu kravas automobiļu korpusi kopumā 70m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 13:07.

    Sestdien, plkst. 22:44 VUGD saņēma informāciju, ka Elejā, Dzelzceļnieku ielā, deg šķūņi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divi šķūņi, no kuriem viens jau ir sagruvis. Kopējā degšanas platība bija 30m2. Dzēšanas darbi noslēdzās vienos naktī. 

    Svētdien, plkst. 22:45, Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Slimnīcas ielu Jēkabpilī, kur dega vienstāvu koka pirts 25m2 platībā. Pēc stundas ugunsgrēks tika nodzēsts. 

Svētdien, plkst. 23:30, Vecumnieku un Iecavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Vecumnieku novada Vecumnieku pagastu, kur dega vienstāvu pirts 60m2 un tai klāt piebūvēta saimniecības ēka 50m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 03:31 un tajos piedalījās pieci ugunsdzēsēji glābēji ar divām autocisternām.


Plašākai informācijai:
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Atstājiet komentāru