2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Preiļos atklāta Metāla mākslas galerija

Preiļos atklāta Metāla mākslas galerija

Preiļos, A.Upīša ielā 20 apmeklētājiem durvis vēris unikāls tūrisma objekts – Metāla mākslas galerija “Nester Custom”. Kupli apmeklētā galerijas atklāšanas ceremonijā piedalījās Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda, iestāžu un uzņēmumu pārstāvji, pilsētas un novada iedzīvotāji, aptuveni 200 motociklistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Vācijas valstīm, kā arī jauno mākslinieku atbalstītāji, talanta cienītāji un draugi.

Svinīgo lenti pārgrieza mākslas galerijas īpašnieki – Aleksandrs un Alīna Nesterjuki, pēc tam sekoja apsveikuma uzrunas, kurās māksliniekiem tika novēlēti radoši panākumi un veiksme ideju realizēšanā arī turpmāk.  

Atklājot pasākumu, uzņēmuma “Nester Custom” vadītājs Aleksandrs Nesterjuks savā uzrunā atzina, ka ir grūti savaldīt emocijas, bet sajūtas atklāšanā ir patīkamas: “Šī ir kulminācija un tagad mūsu durvis ir atvērtas katram. Es pats veidoju skulptūras. Tas ir mūsu dzīves atspulgs, paralēlā pasaule no metāla”, viņš uzsvēra.

Galerijas atklāšanas pasākumā apmeklētājiem bija iespēja vienuviet sagaidīt motociklistus, kuri Preiļos bija ieradušies moto sezonas atkāšanas ietvaros, savukārt turpinājumā pasākuma apmeklētāji vēroja motocikla  “Narushenie” prezentāciju, baudīja dueta “Santehniķi”, kas muzicē uz santehnikas caurulēm, muzikālo šovu, kā arī piedalījās dažādās atrakcijās un aktivitātēs galerijas pagalmā. 

Moto & Metal NESTER CUSTOM galerija ir  Nesterjuku ģimenes un viņu komandas kopdarba rezultāts. Galerijas izstāžu zālēs ir eksponēti restaurēti vai pilnībā no jauna uzbūvēti motocikli un no vecu motociklu un automašīnu detaļām veidotas skulptūras un interjera priekšmeti. Industriālā dizaina galerijas interjeru izveidoja radošā komanda no “NESTER CUSTOM visual service”. 

Jaunajā tūrisma objektā var nesteidzīgi uzspēlēt metāla šahu vai, iekārtojoties stilizētajā kafejnīcā, nobaudīt kafiju kopā ar uz vietas veidoto šokolādi zobratu, uzgriežņu vai aizdedzes sveču formā. Galerijas dizaina veikalā var iegādāties autora radītos interjera priekšmetus, kā arī apģērbus, suvenīrus  un rotaslietas, ko radījusi  dizainere Alina Nesterjuka.

Galerijā ikvienam būs iespēja tieši iepazīties ar darbnīcas pakalpojumiem un iespējām dizaina jomā, reklāmas produktu ražošanā, ārējā un interjera dizainā, tai skaitā arī ar darbnīcas pamata darbības sfērām - metālapstrādi, krāsošanu, pulēšanu, restaurāciju un auto-moto aplīmēšanu.  

Galerija apmeklētājus pieņems ik dienu no plkst. 10:00 līdz plkst. 19:00.  Plašāka informācija par muzeju atrodama: https://www.nester-custom.com/?lang=lv

Jolanta Upeniece,
Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru