2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Viesītes vidusskolas skolēns Juris Skutelis izcīna otro vietu valsts ekonomikas olimpiādē

Viesītes vidusskolas 11.klases skolēns Juris Skutelis, startējot Ekonomikas valsts 20.olimpiādē, izcīnīja godpilno otro vietu.

Laureātu godināšana notika 17.aprīlī Latvijas valsts universitātē, kur sveica skolēnus un viņu skolotājus. Skolēni, kuri olimpiādē ieguva visaugstākos rezultātus, arī Juris Skutelis, ir aicināts piedalīties Pasaules ekonomikas olimpiādē, kas šogad notiks Sanktpēterburgā, Krievijā. 

Pateicoties lieliskajam sniegumam ekonomikas olimpiādē, Latvijas valsts universitāte piedāvājusi Jurim Skutelim budžeta vietu. Taču par talantīgo jaunieti interesi izrādījusi arī Stokholmas augstskola un aicina viņu studēt Zviedrijā. Patlaban noritot pārrunas ar šo augstskolu.

Ekonomikas olimpiādes mērķi un uzdevumi ir padziļināt un paplašināt ekonomikas stundās un ārpusstundu darbā iegütãs izglītojamo zināšanas un prasmes, kā arī rosināt izglītojamos aktīvai izziņas darbībai, veicināt ekonomisko procesu norises izpratni, radīt iespēju izglītojamajiem pārbaudīt savas zināšanas un prasmes. 

Olimpiādi organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Latvijas universitātes Informācijas tehnoloģiju departamentu un pašvaldībām.

Foto: No privāta arhīva

Atstājiet komentāru