2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Mūsdienu mākslas galerijas jauno sezonu atklās foto izstāde “DEFORMA”

Līvānos 23.martā ar fotogrāfu Gata Vanaga un Harija Dainas Liepiņa izstādi “DEFORMA” 2019.gada sezonu atklās Mūsdienu mākslas galerija. Izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem notiks 23.martā pl.17:00 galerijas izstāžu zālē (Rīgas ielā 108a, Līvānos).

“DEFORMA” ir divu fotogrāfu Gata Vanaga un Harija Dainas Liepiņa kopizstāde, kurā abi autori atraduši vienojošo individuālajos fotoprojektos, kuru fokusā ir mūsdienu ainavas dekonstrukcija un estētikas meklējumi ainavas žanrā. G.Vanaga un H.D.Liepiņa darbos ieraugām ainaviskas abstrakcijas un vispārinājumus. Tradicionālos žanra rāmjus autori paplašinājuši, eksperimentējot – Gatis Vanags ar multiekspozīcijas paņēmieniem, bet Harijs D.Liepiņš ar kustīgu kameru. Savos meklējums ārpus reālistiska ainavu tēlojuma, autori saglabā dabas realitātes atveidus, tādejādi reālais un deformētais veido jaunas, pārsteidzošas vīzijas par Latvijas ainavā ieraudzīto.

Gatis Vanags ir grafiskais dizainers un fotogrāfs. Ieguvis maģistra grādus arhitektūrā un mākslā, šobrīd strādā pie promocijas darba LMA doktorantūrā. Kopš 2008. g. piedalās ikgadējā Hāpsalas grafiskā dizaina festivāla plakātu izstādē. Regulāri piedalās gan ar fotogrāfijām, gan grafiskā dizaina darbiem grupu izstādēs Latvijā. Fotogrāfs Harijs Daina Liepiņš savu radošo darbību uzsācis 1980-tajos un ir bijis saistīts ar fotoklubu Īriss. Pirmie darbi radīti sirreālisma ietekmē un attiecināmi uz postmodernisma tendencēm. Pēc pārtraukuma deviņdesmitajos H.D.Liepiņš atgriezās pie savu autorkolekciju veidošanas un kopš 2006. gada sarīkojis vairāk kā 20 personālizstādes un piedalījies grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Vācijā un Austrijā. 
Izstāde MMG būs apskatāma līdz 27.aprīlim. Tās tapšanu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Mūsdienu mākslas galerija atrodas Rīgas ielā 108a, Līvānos, tās apmeklējums – bez maksas. Galerijas darba laiks – no trešdienas līdz sestdienai no pl.12:00-18:00.  Mūsdienu mākslas galerijas darbības virzieni ir izstāžu darbība, neformālās un tālākizglītības joma un inovatīvu kultūras pasākumu organizēšana. Galerijas mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un vecināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu. 
Vairāk informācijas: www.facebook.com/musdienumaksla. 

Lāsma Vindule
Mūsdienu mākslas galerija
Biedrības “Galerija” valdes locekle    

Atstājiet komentāru