2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Mūsdienu deju konkurss „Stars of the dance” Līvānos

Mūsdienu deju konkurss „Stars of the dance” Līvānos


Šī gada 18.maijā Līvānu Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar deju studiju „Inter” un biedrību „IMKA Līvāni” Līvānu novada kultūras centrā pulcināja vairāk kā 200 mūsdienu deju dejotājus no Līvāniem, Preiļiem un Jēkabpils uz Mūsdienu deju konkursu „Stars of the dance”, kurā arī katram dalībniekam individuāli bija iespēja rādīt savas prasmes un kļūt par nominācijas „Battle of the year” ieguvēju.

Konkursa mērķis: apzināt un veicināt izglītības iestāžu un neatkarīgo studiju mūsdienu deju kolektīvu radošo darbību, izaugsmes iespējas un attīstību; novērtēt mūsdienu deju kolektīvu māksliniecisko sniegumu; sekmēt bērnu un jauniešu mūsdienu deju kolektīvu radoši aktīvo darbību; veicināt horeogrāfu jaunrades darbu un papildināt bērnu un jauniešu mūsdienu deju kolektīvu repertuāru ar augstvērtīgiem horeogrāfijas priekšnesumiem.001

Konkurss notika 3 vecuma grupās un to vērtēja Līvānu Bērnu un jauniešu centra direktore Valentīna Poikāne; valsts un starptautisku mūsdienu deju konkursu dalībnieks un laureāts, deju studijas „A & D” vadītājs Den; dīdžejs un Radio balss Artis Skrūzmanis; jogas pasniedzēja Viktorija Mihajlova. Vērtēšanas kritēriji: mūzikas un dejas izpildījuma tehnika (10 punkti); horeogrāfija, kompozīcija, oriģinalitāte (10 punkti); imidžs un skatuves kultūra (5 punkti).

Rezultāti:

• Vecuma grupa: 1.-4.klase

1. Līvānu Bērnu un jauniešu centra, deju studijas „Inter” deju grupa „Tip-Top” ar deju „The red dragons of Shaolin”, vadītājs Jevgenijs Butorins (vidēji 25 punkti (maksimālais punktu skaits))

2. Līvānu Bērnu un jauniešu centra, deju studijas „Inter” deju grupu „Jumpers” ar deju „Lelles”, vadītājs Jevgenijs Butorins (vidēji 20.6 punkti)

3. Līvānu Bērnu un jauniešu centra deju grupa „Rozā panteriņas un partneri” ar deju „Magnetic Electric”, vadītāja Biruta Mazure (vidēji 16.3 punkti)

• Vecuma grupa: 5.-9.klase

1. Bērnu un jauniešu deju studijas „Inter” deju grupa „Street Life” no Jēkabpils ar deju Transformers”, vadītājs Jevgenijs Butorins (vidēji 23.6 punkti)

2. Līvānu Bērnu un jauniešu centra, deju studijas „Inter” deju grupa „Livanuški International” ar deju „Dzimšanas diena”, vadītājs Jevgenijs Butorins (vidēji 21.6 punkti)

3. Preiļu 2.vidusskolas mūsdienu deju grupa „Ņeposedi” ar deju „Style mix” vadītāja Rimma Gavrilova (vidēji 20.3 punkti)

• Jauktā vecuma grupa

1. Līvānu Bērnu un jauniešu centra, deju studijas „Inter” deju grupa „InterBeatles” ar deju „Mystery of dance”, vadītājs Jevgenijs Butorins (vidēji 23.6 punkti)

2. Līvānu Bērnu un jauniešu centra, deju studijas „Inter” deju grupu „22.kvartāls”, ar deju „The storm of the sea”, vadītājs Jevgenijs Butorins (vidēji 22.3 punkti)

3. Preiļu 2.vidusskolas mūsdienu deju grupa „ASORTI” ar deju „At one go” vadītāja Rimma Gavrilova (vidēji 22 punkti)

Kokursā tika pasniegtas trīs AS „Citadele banka” Klientu apkolpošanas centra „Līvāni” simpātiju balvas (paldies AS „Citadele banka”’klientu apkalpošanas centra „Līvāni” vadītājam Normundam Liepniekam), kuras saņēma deju grupu vadītāji:

• Līvānu Bērnu un jauniešu centra deju grupa „Rozā panteriņas un partneri”

• Bērnu un jauniešu deju studijas „Inter” deju grupa „Street Life” no Jēkabpils,

• Preiļu 2.vidusskolas mūsdienu deju grupa „ASORTI”, vadītāja Rimma Gavrilova

Konkursa dalībnieki saņēma arī SIA „Daugulis un Co”, SIA „Aldaris”, SIA „Adugs” sponorētos našķus un limonādes. Paldies Līvānu BJC tautas deju kolektīvam „Taurenītis”, vadītāja Ilona Tēraude, kura dalībnieki priecēja pasākuma apmeklētājus, kā arī Līvānu novada Kultūras centram par jauko uzņemšanu. Bet vislielāko Paldies pasākuma organizētāju un dalībnieku vārdā gribam teikt Līvānu novada domei, kura atbalsta, veicina un ir patiesi ieinteresēta bērnu māsklinieciskās pašadrbības veicināšanā.

 

Aija Skarbiniece,

Līvānu BJC izglītības metodiķe

 

Atstājiet komentāru