2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Krustpils novadā par deputātu krēsliem cīnīsies četras partijas

Krustpils novadā par deputātu krēsliem cīnīsies četras partijas

Krustpils novadā pašvaldību vēlēšanās startēs 63 deputātu kandidāti no četru partiju sarakstiem – partijas “Vienotība”, “Visu Latvijai”-”TB/LNNK”, Šaskaņas centra” un Reformu partijas.

 

No visiem kandidātiem 33 ir sievietes un 30 - vīriešu. Bez tam 41 kandidāts ir latvietis, 5 – krievi, 1 – baltkrievs, bet 16 savu tautību nav norādījuši. Kandidātu vidējais vecums ir 43,3 gadi, 11 kandidāti ir vecumā no 21 līdz 30 gadiem, 13 – vecumā no 31 līdz 40 gadiem, 18 – vecumā no 41 līdz 50 gadiem, 19 – vecumā no 51 līdz 60 gadiem, divi – vecumā no 61 līdz 70 gadiem. Vecākajam kandidātam ir 68 gadi, jaunākajam – 21 gads.

 

Nacionālā apvienība “Visu Latvijai”-”TB/LNNK”

 

Kandidātu sarakstā pirmais ir pašreizējais Krustpils novada domes deputāts Kārlis Stars un otrā - pašreizējā deputāte, biedrības "Lauku sieviešu klubs DORE" priekšsēdētāja Benita Spalviņa. Trešā sarakstā ir Sūnu un Krustpils pamatskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Inita Beinaroviča. Ar devīto kārtas numuru kandidē Krustpils novada domes pašreizējais deputāts, Atašienes pagasta komunālās saimniecības vadītājs Pēteris Gravāns, bet ar astoto - Sūnu, Mežāres un Vīpes pamatskolu direktore Valda Kalniņa.Bez tam sarakstā ir Jolanta Ābele, Kaspars Krodzinieks, Mārtiņš Zaļais, Aivars Krastiņš, Dzintars Skalbe, Sarmīte Kleinarte, Gusts Jansons, Gundars Kalve, Ilmārs Lindāns, Inese Irbīte, Pēteris Kjazja, Mārtiņš Lazdāns un Mārtiņš Kalniņš.

 

Partija “Vienotība”

 

“Vienotības” saraksta līderis ir pašreizējais Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs, ar otro kārtas numuru startē SIA "Kolibri AD" un SIA "Nadeta" feldšere, Līgas Liepiņas ģimenes ārsta prakses ārsta palīdze Inese Jaksone, bet trešais sarakstā ir LPKS "Kuziks", valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Felss. Pašreizējā Krustpils novada domes priekšsēdētāja vietniece Kornēlija Brūniņa sarakstā ir ceturtajā vietā, pašreizējais domes deputāts Spodris Bērziņš – septītajā, pašreizējais deputāts Jānis Pastars – 10.vietā, bet pašreizējais deputāts Oļģerts Stalidzāns – 17.vietā. Bez tam no partijas uz domi kandidē Aija Ozoliņa, Arvils Zavadskis, Vilnis Garkalns, Daina Macuka, Zinaida Karaseva, Marija Podniece, Sanita Zepa, Juris Bogovičs, Lita Eglīte, Veronika Veikšāne un Arnita Daģe.

 

Jāpiebilst, ka partijas piederību mainījusi Kornēlija Brūniņa un Oļģerts Stalidzāns, kuri 2009.gada pašvaldību vēlēšanās startēja no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta.

 

Reformu partija

 

Reformu partijas saraksta līderis ir SIA “OZO INVEST” valdes loceklis Reinis Ozoliņš, sarakstā otrajā vietā ir Krustpils pamatskolas direktore Vija Stiebriņa, kura nesen izstājās no partijas “Vienotība”. Sarakstā trešā ir pašreizējā deputāte, Atašienes vidusskolas direktore Dace broka – arī viņa pameta partiju “Vienotība”. Vēl no šā saraksta uz domi kandidē Dace Vītola, bijusī Krustpils novada domes Bāriņtiesas priekšsēdētāja Maija Grundšteine,Agnese Baklāne, Ineta Prodniece, Normunds Draško, Ilze Čevere, Dace kalniņa – Aleksandrova, Skaidrīte Miežāne, Kristīne Ignatjeva, Leontijs Kitovs, Krustpils pamatskolas skolotāja Maija Kīne, Aigars Bērziņš, Artis Liepnieks, Malda Vīgante un Liene Bernāne.

 

“Saskaņas centrs”

 

Politisko partiju apvienības “Saskaņas centrs” sarakstā ir deviņi deputātu kandidāti. Ar pirmo kārtas numuru startē Krustpils novada Vīpes pagasta pārvaldes komunālās saimniecības vadītājs Juris Puriškevičs, otrais sarakstā ir SIA "VET-V" darba aizsardzības speciālists Aleksandrs Raščevskis, bet trešais - Mežāres pamatskolas skolotājs Vladimirs Golubevs. Ar ceturto kārtas numuru vēlēšanās balotējas SIA "TRADO" darba vadītājs, Krustpils novada pašvaldības deputātsGenadijs Ivanovs. Bez tam no “Saskaņas centra” uz domi kandidē Raisa dmitrijeva, Inna Sakoviča, Aleksandrs Vlasovs, Ineta Skrauča un Tatjana Jefremova.

 

No pašreizējiem Krustpils novada domes deputātiem nevienā sarakstā nebalotējas Arita Zāle, Līga Liepiņa, Valdis Ozoliņš un Mirdza Zirnīte.

 

Informāciju apkopoja Māra Grīnberga

Komentāri (0-9/9)

  • Andris Krastins
    02.07.2018 18:15
    sarakstos patiesam ir daudz cienigu kandidatu,bet tadus kandidatus kas izmesti no darba par Bernu tiesibu parkapumiem vispar nedrikst pat tuvuma deputatu kreslam laist tadam kandidatam var redzet vispar kauna nau ja reiz teme uz deputata kreslu
  • aleks
    02.07.2018 18:15
    Jēkabpili jau par parakstu dod no 5līdz10ls
  • Nu gan!
    02.07.2018 18:15
    Ai kā gribās reformēt, pārformēt un izformēt, pēc tam atkal saformēt reformēt un pārformēt!
  • Andris Krastins
    02.07.2018 18:15
    Reformu partija ir jaievel,jo te kandide cilveks kas atbrivots no darba par bernu tiesibu parkapumiem.Vai mums jau ta trukst negodpratigu deputatu?
  • kO NU?
    02.07.2018 18:15
    Pilsonei - KUR TEIKTS, KA TOPOŠIE DEPUTĀTI P A T I E Š Ā M N O P I E T N I KLAUSĪSIES TAUTAS VIEDOKLĪ? ATKAL DZĪVOSIM AR CERĪBU UN TICĪBU SIRDī UN NEKO NEPIEPRASĪSIM?
  • Siga
    02.07.2018 18:15
    Piekrītu Ārijai.Un nesaskatu nekādas interešu atškirības, Stiebriņa ar visu tiks galā.
  • Pilsone
    02.07.2018 18:15
    Vai tiešām balsosim par bijušajiem novada vadošajiem deputātiem, kuri neklausās tautas viedoklī? :-?
  • Ārija
    02.07.2018 18:15
    Par laimi atškirībā no Aritas Z., Stiebriņa V. ir spējusi aizstāvēt un nosargāt Krustpils pamatskolu un skolas intereses. Līdz ar to nav šaubu, ka tikpat sparīgi viņa cīnīsies arī par Krustpils novada interesēm.
  • kO NU?
    02.07.2018 18:15
    A.Zālei pārmet cīnīšanos par labu Liepenes skolai. Interesanti, vai V.Stiebriņa cīnīsies vairāk par novadu vai tomēr par Krustpils pamatskolu? Baigā interešu atšķirība saskatāma, dikti jau vienas direktores intereses atšķiras no otras direktores interesēm, ha, ha!

Atstājiet komentāru