2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Viesītes novadā - septiņi kandidātu saraksti

Viesītes novadā - septiņi kandidātu saraksti

Viesītes novadā pašvaldību vēlēšanās uz deviņām deputātu vietām pretendē 73 kandidāti no septiņiem sarakstiem: “Tu-Es-Mēs”, Apvienība Viesītes novadam, “Rite Viesītes novadam”, “Strādāsim kopā”, “Mēs – Viesītes novadam un Sēlijai”, “Vienoti novadam”, un “Viesītes novads – mūsu mājas”.

 

Vairāk nekā puse jeb 47 deputātu kandidāti ir vīrieši, 26 sievietes. Vecākajam kandidātam ir 69 gadi, jaunākajam – 20, bet vidējais vecums ir 47,9 gadi. Vienam kandidātam ir 20 gadu, pieciem – no 21 līdz 30 gadiem, sešiem – no 31 līdz 40 gadiem, 34 – no 41 līdz 50 gadiem, 19 – no 51 līdz 60 gadiem, astoņiem – no 61 līdz 70 gadiem. 39 kandidāti ir latvieši, divi krievi, viens polis, bet 31 tautību nav norādījis.

 

“Tu-Es-Mēs”

 

Saraksta līderis ir Viesītes sporta skolas direktors Jānis Osis, otrā – skolotāja Sarmīte Stumbiņa, trešais – skolotājs Guntars Grieķeris. Bez tam no šā saraksta kandidē zemnieku saimniecības “ASSI' direktore Ilga Laizāne, ģimenes ārste Māra Ose, zemnieku saimniecības “Dzilnas” īpašnieks Ģirts Milaknis un Rīgas tehniskās universitātes students Mārcis Milaknis.

Apvienība Viesītes novadam

 

No šā saraksta ar pirmo kārtas numuru vēlēšanās startē pašreizējais deputāts Valdis Broničs. Sarakstā otrais ir SIA “Ošukalns celtniecība” būvdarbu vadītājs Helmuts Rieksts, trešais - AS “Sadales tīkls” Aizkraukles iecirkņa vecākais meistars Andris Zariņš. Tāpat no šā saraksta uz domes deputātu vietām pretendē Elita Skadiņa, Imants Liepiņš, Aigars Miezītis, Jānis Ozoliņš, Imants Plēsums un Aleksandrs Aņisimovs.

 

"Rite – Viesītes novadam”

 

Šā saraksta līderis ir zemnieku saimniecības “Bebri” īpašnieks Rimants Šveds. Ar otro kārtas numuru vēlēšanās startē Rites pamatskolas skolotāja Lilita Bārdule, ar trešo - zemnieku saimniecības “Malenieki” īpašnieks Ivars Barovskis. No šā saraksta kandidē arī Iveta Maševska, Edvīns Kampe, Aina Barovska, Vilnis Danilevičs, Iraida Kozuliņa, Nikolajs Kolosovskis, Irina Latiševa, Māris Medveckis un Māris Renerts.

 

Strādāsim kopā”

 

Saraksta galvgalā ar pirmo kārtas numuru vēlēšanās startē Elkšņu pagasta pārvaldes vadītājs Dainis Černauskis, sarakstā otrā ir Elkšņu pagasta pārvaldes kultūras nama vadītāja Indra Saturiņa, trešā - biedrības “Vides un tūrisma attīstības kluba "Sēlija"” valdes locekle Rudīte Urbacāne, t\āpat arī Edgars Mols, Inga Kāršeniece, Vita Elksne, Aivars Kalniņš, Ārijs Bārdulis un Ainis Ločs.

 

Mēs – Viesītes novadam un Sēlijai”

 

Saraksta līderis ir Jaunjelgavas novada domes izpilddirektors, kādreizējais Viesītes pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs. Otrā sarakstā ir pašreizējā Viesītes novada domes deputāte Aina Pečauska, trešais - kooperatīvās sabiedrības “Poceri” valdes priekšsēdētājs Modris Lāčplēsis, ceturtā – Biržu internātpamatskolas direktore un pašreizējā deputāte Svetlana Andruškeviča, piektais – pašreizējais deputāts Andris Baldunčiks, sestais – Gints Grinbergs, septītā – Alita Kuzņecova, astotais – Jānis Miezeris, devītais – Aivars Broks, desmitais – Jurijs Turļuks, vienpadsmitais – Jānis Šmits un divpadsmitais – Valdis Piekuss.

 

Vienoti novadam”

 

Šā saraksta priekšgalā ir pašreizējais novada domes priekšsēdētājs Juris Līcis. Sarakstā kandidē vēl vairāki pašreizējie deputāti - ar otro kārtas numuru startē Ivars Vingris, ar trešo - Gita Kļaviņa, bet ar piekto – Zigmunds Avens. Tāpat no šā saraksta kandidē Svetlana Puzāne, Sarmīte Milakne, Aigars Klibiķis, Baiba Masuleviča, Aldis Veinštoks, Pēteris Līcis, Velta Narkevičina un Ilona Palčeja.

Viesītes novads – mūsu mājas”

 

Saraksta līderis ir Viesītes novada pašvaldības izpilddirektors, politiskās partijas “Vienotība” Jēkabpils nodaļas valdes loceklis Alfons Žuks. Ar otro kārtas numuru kandidē Viesītes vidusskolas direktora vietnieks informātikā Roberts Orups, ar trešo - Saukas pagasta zemnieku saimniecības “Ielejas” īpašnieks , pašreizējais deputāts Māris Malcenieks. Bez tam no šā saraksta kandidē pašreizējā deputāte Iveta Līce, Andris Davidāns, Svetlana Uzkure, Sanita Lūse, Juris Erniņš, Vigonts Kuklis, Rudīte Feldmane, Anatolijs Kvitkovs un Indulis Surkulis.

 

Informāciju apkopoja Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru