2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Mums raksta: Jēkabpilī lietus laikā jau gadiem ilgi applūst vienas un tās pašas vietas. Risinājuma nav (FOTO)(PAPILDINĀTS)

(Papildināts ar Jēkabpils novada pašvaldības viedokli)

Trešdiena visā valstī, arī Jēkabpilī, sākās ar pamatīgu lietu. Lija arī naktī un turpina līņāt visu dienu. Sinoptiķu sniegtā informācija liecina, ka trešdien līdz plkst.15 nokrišņu daudzums Jēkabpilī sasniedza 24,6 milimetrus jeb 66% no aprīļa normas. Tātad nepilnas dienas laikā nolijusi vairāk nekā puse šī mēneša nokrišņu normas. Tas veicināja vairāku vietu applūšanu.

Ar Radio1.lv sazinājās vairāki aculiecinieki, kas atsūtīja fotoattēlus ar lietavu appludinātajām vietām. Tādas pilsētā ir vairākas. Šoreiz foto saņēmām ar applūdušo ielas posmu pie tirdzniecības centra “Sēlija” un automašīnu stāvlaukumu pie SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”.

Iela pie tirdzniecības centra ir ne tikai applūdusi, šeit notekūdeņu savākšanas vietā izveidojušās divas strūklakas un situācija, ka komunikācijas, kurām jāsavāc lietus ūdeņi, tieši pretēji tos met atpakaļ uz ielas.

Arī stāvlaukums pie Jēkabpils slimnīcas pārplūst katrās lietavās un pacientiem, kas atbraukuši uz slimnīcu nākas no sava auto izkāpt tieši peļķē. 

Ir arī vairākas citas vietas pilsētā, kur ielas, ietves vai stāvlaukumi pludo pēc katras lietavas. Tiesa, mitējoties lietum, vairāku stundu laikā peļķes uzsūcas un pazūd. Taču  lietus laikā šo teritoriju izmantošana ir problemātiska. Šīs vietas pašvaldību atbildīgajiem dienestiem ir zināmas un par šo problēmu ir rakstīts vairākkārt jau gadiem, taču risinājuma nav.

Radio1.lv lūdza šo problēmu komentēt arī pašvaldības atbildīgajiem dienestiem. Atbildi sniedza Jēkabpils novada domes Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns.

"Pašvaldība apzinās, ka ir tāda problēma, bet diemžēl nepietiekamā finansējuma dēļ nevar uzreiz nodrošināt, ka tiks veikta lietus ūdens sistēmas pārbūve pilsētā. Ielām vai ielu posmiem, kas teik parbūvēti tiek sakārtota lietus ūdnes sistēma, lai novadītu lietus ūdeņus, kā arī vietās, kur ir izbūvēta lietus ūdnes sistēma, tā tiek pārbūvēta, tā, lai spētu uzņemt lielāku daudzumu ūdens. Pie neliela lietus daudzuma lietus ūdens atvades sistēma funkcionē bez problēmā, bet diemžēl pie lielāka nokrišņu daudzuma, sistēma nespēj uzņemt lielo daudzumu lietus ūdnes un atsevišķās lokālās vietās iela vai laukumi applūst. 3. aprīlī pēc LVĢMC datiem nokrišņu daudzums Jēkabpils pilsētā sasniedza 24,6 milimetrus. Salīdzinot ar citiem gadiem, tas ir 66 % no aprīļa normas, kas ir liels nokrišņu daudzums. Pašvaldība plānojot infrastruktūras attīstību un izstrādājot projektus ielu un laukumu pārbūvei risina jautājumus par lietus ūdnes atvaledes sistēmas sakārtošanu," skaidro Ainārs Skromāns.

Komentāri (0-4/4)

  • Pencils
    09.04.2024 15:59
    Skromāns noslēpies aiz radinieka platās muguras un neplāno kaut ko sākt darīt
  • vēlētājs
    04.04.2024 01:46
    Ko paši ievēlējāt to arī saņemiet!
  • Vēlētājs
    03.04.2024 18:41
    Tik daudz priekšnieku,bet saimnieku nav.
  • Tante
    03.04.2024 17:29
    Kad beigs zagt un darīt??

Atstājiet komentāru