2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Mums raksta: Sākušies remontdarbi Jēkabpilī, Vārpu ielā. Vai ziema ir piemērots laiks ielas atjaunošanai?(VIDEO)

Mums raksta: Sākušies remontdarbi Jēkabpilī, Vārpu ielā. Vai ziema ir piemērots laiks ielas atjaunošanai?(VIDEO)

Pirmdienas vakarā iedzīvotāji Radio1.lv ziņoja, ka sācies Vārpu ielas Jēkabpilī remonts. Iedzīvotāji bažījās “vai remonts, turklāt ielas virsmas seguma atjaunošana, būs kvalitatīvs, ja zeme, ielas pamatne ir sasalusi un vai tā nav līdzekļu izšķērdēšana, proti, darbi tiek veikti, pēc principa, ka tik apgūti līdzekļi.” 

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Aināru Skromānu un lūdza komentēt vai ielas seguma atjaunošana ziemas apstākļos dos labus rezultātus? 

“Vārpu iela tiek atjaunota plūdu seku likvidēšanas ietvaros. Darbu veic SIA LV Roads. Diemžēl lielās uzņēmuma noslodzes dēļ uzņēmums darbus atlika uz pēdējo brīdi un ielas atjaunošanu veic tikai tagad. Veicamie darbi ir inženierkomunikāciju  aku vāku regulēšana un nesaistītu minerālmateriālu seguma izbūve 15 cm biezumā. Ielas seguma atjaunojamais garums ir 386 metri,” stāsta Ainārs Skromāns.

Viņš piebilst, ka pirmdien tika  veikti sagatavošanās darbi, tika notīrīts sniegs no ielas klātnes un šodien veikta aku līmeņošanu, lai varētu veikt seguma atjaunošanu.

“Šādus darbus var veikt šādos apstākļos un tehnoloģija to pieļauj, ja tehnoloģija to nepieļautu, pašvaldība neveiktu tadus darbus. Piemēram, Latvijas valsts meži arī ziemas laikā veic savu ceļu izbūvi. Pašvaldības darbinieki pieskata šo objektu, ja arī būs kādi defekti, tad būvniekam tie būs jānovērš par saviem līdzekļiem,” saka Ainārs Skromāns. 

Viņš atzīmēja, ka Vārpu iela nav nodota dambja būvniekam uzturēšanai. 

Radio1.lv sazinājās ar LV Roads vadītāju Ivaru Joeli un lūdza izteikt viedokli, saistībā ar ielas remontdarbiem ziemas apstākļos.

“Vārpu ielā atjaunojam grants virskārtu plūdu seku novēršanas projekta ietvaros. Diemžēl darbi jāveic šogad šādos apstākļos. Ceļu specifikācijas atļauj vienu konstruktīvo kārtu izbūvēt arī uz sasalušas pamatnes. Darbiem ir garantija, pavasarī LV Roads uz sava rēķina veiks arī greidrešanu!” saka Ivars Joelis.

Veicamo darbu Vārpu ielā līgumcena ir 8444 bez PVN.
 

Komentāri (0-2/2)

  • Ahahhaha
    05.12.2023 17:46
    Valsts meži arī atjaunojot ceļu virskārtu ziemā. Nu blin salīdzināja pirkstu ar p... li! Kas ir meža ceļš, un kas ir iela pilsētā! Afigeļi vispār. Kā kolhozā domā un dara. Nav ko teikt vairāk.
  • Raimonds
    05.12.2023 17:36

Atstājiet komentāru