2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Mums raksta: Kāpēc pašvaldības policija nepatrulē Krustpils pusē naktīs?

Mums raksta: Kāpēc pašvaldības policija nepatrulē Krustpils pusē naktīs?

Ar Radio1.lv sazinājās Raivis D. no Jēkabpils, kas interesējās, kāpēc Jēkabpils novada pašvaldības policija nepatrulē nakts stundās Krustpils pusē, kā arī norāda, ka Līgo svētku pasākumā pašvaldības policijas auto ( Raivis D. foto) bija novietots Kena parka zālājā.

Raivis D. raksta: “Labdien! Neesmu nekad īsti manījis pašvaldības policīju nakts stundās Krustpils pusē, laikam naktīs guļ nevis patrulē. Pievienotajā foto redzama pašvaldības policijas attieksme pret pilsētas īpašumu (Kena parka zālienu) Līgo svētku pasākumā (23.06), kad ieradās JPP darbinieki bez brīdinājuma ugunīm, privātās vajadzībās pie apsaradzes darbiniekiem un nometa policijas auto zālienā (attēlā). JPP darbiniekiem nebija nekādas neatliekamas operatīvas darbības uz to mirkli parkā. Uz aicinājumu novietot auto atbilstošā vietā, JPP ekipāžas darbinieki sašutušos iedzīvotājus, maigi izsakoties, pasūtīja krievu valodā.”

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada pašvaldības policijas priekšnieku Induli Surkuli un lūdza komentēt iedzīvotāja sniegto informāciju.

“Nav taisnība, ka pašvaldības policija neveic patrulēšanu Krustpils pusē vakara stundās. Patrulēšanas maršrutā ir iekļauti gan Ķieģeļu ielas mikrorajons, gan Pils rajons, Ādamsona saliņa, Dzelzceļa stacija u.c. Minētās vietas tiek apsekotas vismaz 2 reizes pēc plkst. 22:00. Šis ir pašvaldības policijas vadības uzstādījums, kas no darbinieku puses tiek ievērots,” skaidro Indulis Surkulis.

Jau ziņots, ka Jēkabpils novada pašvaldības policija strādā līdz pulksten diviem naktī.

Viņš arī, runājot par  Kena parkā novietoto transportlīdzekli, norāda, ka pašvaldības policijai ir tiesības novietot transportlīdzekli pasākuma norises vietā un tuvumā. “Veicot apsekošanu, pasākuma laikā, netiek slēgtas bākugunis. Vēlos piebilst, ka arī pasākumu organizatoru automašīnas atradās zālājā. Automašīnas novietošana zālājā bija saskaņota ar pašvaldību. Par pārējo sūdzībā minēto, ir pieprasīti paskaidrojumi no kārtībniekiem, lai saprastu apstākļus, kāda bijusi konkrētā situācija. Varu apgalvot, ka visu  mūsu, kuri bija pasākumā, darbinieku dzimtā valoda ir latviešu, bet arī pārvalda krievu valodu, un runā šajā valodā gadījumos, ja persona, kura iesaistās sarunā, veic komunikāciju krievu valodā. Minētajā gadījumā saruna notika valsts valodā. Pārējos personas subjektīvos apgalvojumus nekomentēšu,” norāda Indulis Surkulis.

Radio1.lv jau rakstīja, ka Jēkabpilī nav izstrādāti noteikumi saistībā ar zaļo zonu un līdz ar to autovadītājus, kas atstāj transporta līdzekļus zaļajā zonā nav iespējams sodīt? Iepriekš sarunā ar Radio1.lv, Jēkabpils novada Att;istības pārvaldes vadītājs Ilmārs Luksts norādīja, ka noteikumi bija izstrādāti taču Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija tos atgriezusi pašvaldībai, lai tiktu veikti vairāki labojumi. Līdz ar to šis dokuments patlaban esot tapšanas procesā.

Komentāri (0-4/4)

  • Ferdinands
    11.08.2023 21:33
    Kad Luksts beidzot dos otmašku Maximai Viestura ielā. Tur jau gadiem auto traucē pircējiem iziet no veikala ( it sevišķi ar iepirkšanās ratiņiem). Stāvlaukums tukšs, bet auto vienmēr ir salikti ieejas durvju priekšā. Tik vien vajag, kā litru dzeltenas krāsas.
    Un varētu arī to bedri veikala galā, kura vēl no padumjajiem laikiem, arī beidzot likvidēt. Kaut kāda dīvaina prakse Jēkabpilī- nekad neuzlikt asfaltu uz visa laukuma. Tas ir daudzās vietās pilsētā
  • Zelma
    08.08.2023 14:21
    Vai Parka ielas vecās kāpnes kas ved uz 14.jūnija ielu arī kādreiz apciemo pašvaldības policija? Tur tak paiet nevar, jauniešu bari,dzeršana, ārdīšanās, kā tie cilvēki var blakus dzīvojot izturēt?
    Policija tur nav manīta, bet kā vajadzētu.
  • Tagad zinās visi
    08.08.2023 07:23
    Tagad ne tikai Raivis D. no Jēkabpils, bet pat viss novads līdz Aknīstei kreisajā un Atašienei labajā krastā uzzināja no PP prieksnieka, ka veselas 2 x pēc plkst. 22:00 izbraukā novada galvaspilsētas Krustpils pusi. A tā pa pilsētu riņķo līdz pulksten 2 naktī. Šo uzzinot Raivis un visi citi var gulēt mierīgi...
  • Imanta
    08.08.2023 05:44
    Raivim beidzot jāatrod darbs, ka arī būtu labi pacelt izglītības līmeni

Atstājiet komentāru