2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Mums raksta: Nelegālo sadzīves atkritumu izgāztuvi Madonas ielā likvidēs, bet kāpņu remontam nepietiek līdzekļu (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās Jēkabpils, Madonas ielas iedzīvotāji un ziņoja par nelegālu sadzīves atkritumu izgāztuvi, kas jau ilgāku laiku atrodas līdzās sadzīves atkritumu konteineriem Jēkabpilī, Madonas ielas un ceļa, kas savieno ar Krāces ielu krustojumā. Turklāt turpat netālu ir izvietota arī videonovērošanas kamera. Iedzīvotāji jautā, kāpēc ar kameras palīdzību netiek pieķerti tie, kuri sadzīves un nestandarta atkritumus izmet tiem neparedzētās vietās. Tāpat arī iedzīvotājus interesēja, kāpēc ilgstoši netiek likvidēta nelegālā sadzīves atkritumu izgāztuve?

Radio1.lv, tiekoties preses konferencē, uzdeva šos jautājumus pašvaldībai.

Jēkabpils novada Attīstības pārvaldes Infrastruktūras un apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns norādīja, ka  videonovērošanas sistēmas monitorēšanu veic pašvaldības policija, kura uzrauga videokamerās fiksēto. Ar to palīdzību tiks meklētas vainīgās personas, kas izkrāva atkritumus tam neparedzētā vietā. Savukārt SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, pēc Radio1 signāla, esot apsekojuši minēto vietu un sola, ka tuvākajā laikā tā tiks sakārtota. Ainārs Skromāns piebilda, ka pašvaldības policijai ir lūgts pastiprināti pievērst uzmanību, lai pilsētā netiktu ierīkotas nelegālas atkritumu izgāztuves vai atkritumi tiktu izkrauti tam neparedzētajā vietā.

Jēkabpilī, Madonas ielas daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji arī norādīja, ka jau daudzus gadus nav atjaunotas kāpnes divu piecsstāvu māju iekšpagalmā pie bērnu rotaļlaukuma un vēlējas noskaidrot, kad tas tiks izdarīts? 

Radio1.lv arī šo jautājumu uzdeva atbildīgajām amatpersonām.

Namu apsaimniekotājs SIA “JK Namu pārvalde” skaidro, ka abām šīm daudzdzīvokļu mājām patlaban ir nepietiekami finanšu uzkrājumi, lai veiktu iekšpagalma kāpņu atjaunošanu. Tāpēc tuvākajā laikā pagalma labiekārtošana nav paredzēta.

Foto: Vladimirs Bekusovs

Atstājiet komentāru